GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Temmuz 2023 Çarşamba 08:31

İzmirliler dikkat... Sıcak hava çarpabilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Temmuz'da İzmir kent merkezinde hava sıcaklığının 42 derece kadar yükselmesinin beklendiğini bildirirken yeni bir sıcaklık rekoru kırılabilir.

EGEDESONSÖZ - Çöl sıcakları yurdun büyük bir kesiminde etkisini sürdürürken yeni haftada başta İzmir olmak üzere Muğla, Denizli, Antalya ve birçok il için yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelerin ardından, sıcak hava dalgasının etkili olduğu İzmir'de bugün haftanın en sıcak günü olacak.

Termometreler, İzmir'de 42-43 dereceleri, iç bölgelerde ise 45 dereceyi göstermesi bekleniyor. Temmuz ayı için yeni bir sıcaklık rekorunun gelmesi bekleniyor. Son olarak 9 Temmuz 2020’de termometreler Konak’ta 42,6 dereceyi göstermişti.

27 Temmuz Perşembe gününden sonra hava sıcaklığının 37 dereceye, cuma itibarıyla ise 35 dereceye kadar düşeceği bildirildi.

DIŞARI ÇIKACAKLARI İÇİN UYARI
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, çarşamba gününe dikkat çekerek "Çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın" diyen Şen, "İstanbul, İzmir, Ege ve Akdeniz sahilleri dahil. Isı çarpmalarının geri dönülmez sonuçları vardır. O nedenle çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Çıkacaklarsa da şapka gözlük ve açık renk bol elbise giysinler. “ dedi.

BAŞKAN SOYER: ZORUNLU OLMADIKÇA SAHA ÇALIŞMASI YAPILMAYACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bu havalarda mümkün olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyardı ve ayrıca belediye personellerinin zorunlu olmadıkça saha çalışmaları yapmayacağını belirterek şunları söyledi:

Sevgili İzmirliler, Hava sıcaklarındaki yüksek artış nedeniyle bugün gerekmedikçe dışarı çıkmamaya özen gösterelim. Belediyemiz bünyesindeki engelli, hamile, kronik hastalıkları bulunanlar öncelikli olmak üzere, bedenen sahada çalışan personelimize zorunlu olmadıkça saha çalışması yaptırılmayacaktır.