GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Haziran 2019 Pazartesi 10:31

İzmirliler dikkat! Hangi seferler değişti?

Kent merkezinde bulunan Talatpaşa Bulvarı ve Şair Eşref Bulvarı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltmak için harekete geçen ESHOT Genel Müdürlüğü bazı hatlarda değişikliğe gitti.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- ESHOT Genel Müdürlüğü, kentin merkez noktasında bulunan Alsancak ve Konak bölgesinde trafiği azaltmak için harekete geçti. Son yıllarda raylı sistem ulaşımının artması ve teşvik edilmesi noktasında çalışmalarına ve yatırımlarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni süreçte otobüsleri tramvayın olduğu kent merkezindeki caddelere sokmama kararı aldı.

Geçmiş yıllarda Gümrük Durağı olarak bilinen nokta iptal edilmişti. Ve o süreçteki düzenlemede uzun hatlar iptal edilmiş, aktarmalar öne çıkarılarak vatandaşların raylı sistemi aktif bir şekilde kullanması amaçlanmıştı. ESHOT seferlerinin büyük bölümünün son durağı da Konak olmuştu.

Şimdi de kentin kuzey noktasından gelen hatların büyük bölümü Gar durağında kalacak. Güney bölgesinden gelenlerin ise seferleri Lozan Meydanı duraklarında son bulacak. Böylece Şair Eşref Bulvarı’nda tramvay ve lastik tekerlekli araçların aynı anda bulunduğu sırada oluşan trafik önlenecek. Ayrıca Talatpaşa Bulvarı’ndaki yoğunluk da azalacak. Yeni uygulama 15 Haziran Cumartesi günü start aldı.

Gelinen süreçte;

63 Numaralı EVKA 3 Metro- Konak

70 Numaralı Tınaztepe- Halkapınar Metro

80 Numaralı Bozyaka-Halkapınar Metro

90 Numaralı Gaziemir-Halkapınar Metro

121 Numaralı Bostanlı İskele-Konak

802 Numaralı Egekent Aktarma- Konak hatları iptal edildi.

Yeni hizmete alınan hatlar ise şu şekilde:

963 Numara: EVKA 3 Metro-Alsancak Gar

470 Numara: Tınaztepe- Lozan Meydanı

680 Numara: Bozyaka Lozan Meydanı

691 Numara: Gaziemir- Lozan Meydanı

921 Numara: Bostanlı İskele-Alsancak Gar

912 Numara: Egekent Aktarma- Alsancak Gar