GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
11 Mart 2016 Cuma 09:42

İzmirli yazarlardan o kahvehaneye kitap desteği

İzmirli yazarlar, Aydın'ın Söke İlçesi'nde kahvehane işletmecisi Haluk Yalçınöz'ün dört ay önce başlattığı 'Kitap Okuyana Çay Bedava' kampanyasına destek olmak için kitap bağışı yaptı.

Söke'nin Ağaçla Mahallesi'nde dört yıl önce kahvehane açan Haluk Yalçınöz, ilk olarak kitaplık oluşturdu. Kitaplara ilgi artsın diye dört ay önce de 'Kitap Okuyana Çay Bedava' adlı bir kampanya başlattı. Beğeni toplayan kampanyaya, İzmirli yazarlar Nilgün Erdem, Lale Bollukcuk, Ümran Öztürk ve Nuran Benli'den destek geldi. İzmirli yazarlar kendilerine ait çok sayıda roman, hikaye ve şiirlerden oluşan kitapları, ziyaret ettikleri Yalçınöz'e teslim etti.

20 KİTAP ZAMANLA 400'E ULAŞTI
İşletme sahibi Haluk Yalçınöz, "Kitaplığıma evimdeki 20 kitabı getirerek başladım. Şu anda kitap sayım 400'e ulaştı. Bugünde İzmir'den değerli yazarlarımızda buraya geldi. Kendi yazdıkları kitapları buraya bağışladılar. Bu anlamda büyük onur ve gurur duyduk. Kampanyamız o kadar güzel gidiyor ki öyle güzel sözler geliyor ki bizimde çalışma hevesimiz daha da çok artıyor. Kitap okuyan herkes bedava çayını içiyor. Bu kampanyayı sürdürmeye devam edeceğim" dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Bilgiç ise, "Kitap okumakta geri kalmış bir ulus olarak; okuyacağımız her kitabın, bizim hayatımızda mutlaka bir yenilik olacağını düşünüyorum. İşletmeci kardeşimiz Haluk, girişimleriyle çok büyük bir iş başardı. Ben burada söyleyecek söz bulamıyorum. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.

KÜLTÜR VE EDEBİYAT KAHVESİ OLDU
İzmirli yazarlar adına konuşan Nuran Benli de, "Kahveci arkadaşımızın kampanyasını duyduk, çok hoşumuza gitti. Bizde İzmirli yazarlar olarak ne yapabiliriz diye düşünürken, kendi yazdığımız kitaplarımızı götürmeye karar verdik ve getirdik. Arkadaşlarımda aynı fikirde olarak onlarda katkıları oldu. İnsanlar burada bazı şeylerin farkına varmışlar. Buranın bu şekilde kalacağını sanmıyorum. Burası bir kültür ve edebiyat kahvesi oldu. Her kahvehanede aslında bir kültür okuma köşesi olması gerekiyor. Kardeşimizde buna dikkat çekti. Akabinde yazarlarda buraya kitaplarını getirmekte çok mutlu oluyorlar. Biz burada bir edebiyat şöleni hazırlamak istiyoruz. Bu şölene muhtar ve işletme sahibinde katkısı olacak. Bu görevi üslendiler onlar artık bizim edebiyat elçileridir" diye konuştu. (dha)