GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Temmuz 2021 Salı 12:10

İzmirli turizmcilerde korona endişesi: Tir tir titriyoruz!

Bayramda, bugüne dek hiç görülmemiş bir şekilde tüm otellerin tamamen dolduğuna dikkat çeken ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Bayram sonrası tablo da güzel görünüyor. En büyük isteğimiz, Ağustos ayını çıkarmak, eylülü görmek.  Fakat son günlerdeki vaka artışları, bizi tir tir titretiyor, endişelendiriyor" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Kurban Bayramı tatilinde, kışlık nüfusu 48 bin olan Çeşme, 1 milyonu aşkın kişiyi ağırlarken tüm oteller, pansiyonlarda yüzde 100 doluluk yaşandı. Ancak son günlerde korona salgınındaki vaka artışları, turizmcileri endişelendiriyor. ki Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, "Bayramda, beklentilerin üzerinde bir yoğunluk yaşadık, herkes beklediğinin fazlasını buldu. Ama artan vaka sayıları, bizi tir tir titretiyor" yorumunu yaptı.

İNSANLARIMIZ TATİL YAPMAYI ÇOK ÖZLEMİŞ
Bayram tatili sonrasındaki rakamların, pandemi öncesindeki rakamlarla paralel olduğuna vurgu yapan ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Bunun devamlı olmasını arzu ediyoruz ancak artan vaka sayıları endişe verici. Artık salgının bitmesini, hayatın normale dönmesini istiyoruz. Eğer rakamlar düşmezse, artış devam ederse, sektörü zora sokacak şeyler olacağı kaygısıyla diken üstündeyiz" dedi. Bayramda otellerde ve sahillerde yaşanan yoğunlukla ilgili olarak, "Bu kadar aşırı bir talep olacağını hiçbir otelcimiz, esnafımız bekleniyordu. İnsanlarımızın tatil özlemini açıkça gözlemledik. O özlemi hissettik. Deniz kıyıları doldu, piknik yerlerinde boş yer yoktu ve otellerimiz, pansiyonlarımız ful çekti. Göçebe kültüründen gelen Türk insanı, evde kalmak istemiyor. Evde kalmak bizi yoruyor. Bu bayramda herkes tatil özlemini gidermek için çok büyük heyecanla kendini evden dışarı attı" diye konuştu.

KAZASIZ BELASIZ EKİME ULAŞMAK, EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ
Turizmcinin en büyük dileğinin Ağustos'u çıkarmak, Eylül'ü görmek ve Ekime kazasız belasız ulaşmak olduğunun altını çizen ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeniden kapanma kararı alınmasını düşünmek bile istemiyoruz. Ancak vaka sayı 50 binlere yaklaşırsa böyle bir karar alınabilir. Misafirlerimiz, özellikle yurtdışından gelen misafirlerimiz, açık havada maske takmak istemedi. Dış alanlarda maske konusunun güncellenmesi gerekir. Aşı rahatlatıyor. Aşılama gayet iyi gidiyor. Bizim misafirlerimizin aşılı kontrolünü yapmak gibi bir durum yok. Fakat aşı kontrolünün eli kulağında olduğunu düşünüyorum. Yakında, aşılı olmayanların kapalı alanlara, dolayısıyla otellere de alınmaması gibi bir karar çıkabilir. Böyle bir kuralın başlangıcı büyük bir ihtimalle toplu taşım araçlarında olur, bir süre sonra otellere de gelebilir. Sonuçta pandemiyi ciddiye almak, onunla mücadeleye destek vermek zorundayız."