GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
7 Haziran 2024 Cuma 10:37

İzmirli taksiciler talebini iletti: Kısa mesafe 80 lira!

En son 31 Temmuz 2023’te fiyat düzenlemesine giden İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın aylar sonra UKOME’ye sunduğu teklife göre, en kısa mesafe 80 lira, açılış 20 lira, kilometre başı ücret ise 27 lira oldu. 12 Haziran’da yapılacak UKOME toplantısında bu teklifin kabul edilmesi bekleniyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de taksi ücretleri güncelleniyor. 12 Haziran’da gerçekleştirilecek Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın önerdiği rakamlar tartışılacak. UKOME yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Oda’nın en kısa mesafe için 80 lira, açılış ücreti olarak 20 lira, kilometre başı için de 27 lira teklif ettiği öğrenildi. UKOME’den bu rakamların geçmesi ve yeni tarifenin hemen uygulamaya girmesi bekleniyor.

TAKSİMETRE AYARLARI UZAKTAN ERİŞİMLE YAPILACAK
31 Temmuz’da yapılan düzenlemede en yakın mesafe 50 lira, açılış ücreti 12 lira, kilometre başı ücret ise 22 lira olarak belirlenmişti. Bu tarifeyi 10 ayı aşkın süredir kullanan taksiciler, artan maliyet giderleri nedeniyle yeni tarifeyi sabırsızlıkla bekliyor. Bu arada yeni tarifenin UKOME’den geçmesi halinde İzmirli taksicilerin, Temmuz ayındaki düzenleme sonrası olduğu gibi, yine taksimetre ayarlaması için kuyruğa girmeden, uzaktan erişimle tarife ayarlarını yaptırabileceği, bunun altyapısının hazır olduğu öğrenildi. Bayram öncesi bu işlemin tamamlanması mümkün olmazsa, bayram sonrasına ertelenebileceği ifade edildi.