GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ekim 2022 Pazartesi 22:18

İzmirli siyasetçilerden Kur'an-ı Kerim'e saygısızlığa tepki!

İzmir'de içki sofrasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe verildiği görüntülere İzmirli siyasetçiler tepki gösterdi. 

EGEDESONSÖZ- İzmir'in Çiğli ilçesinde içki sofrasında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp ateşe veren iki kişi cep telefonu kamerasıyla çektikleri o anları sosyal medya hesaplarından paylaştı. Gelen tepkiler üzerine şüphelilerin kimlikleri tespit edilerek gözaltına alındı.  Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa İzmirli siyasetçiler tepki gösterdi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: "İzmir'de Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan ve müslümanları hedef alan şahıslar gözaltına alındı. Yaptıkları rezilliğin hesabını yargı önünde verecekler!"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: "Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum"

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: "Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık yapanların kimlikleri tespit edilip gözaltına alındıkları açıklandı. Hoşgörü şehri Izmir’imizde böyle bir durumun yaşanmasından üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyorum"

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: "Kendini bilmez iki kişinin, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve müslümanları hedef alan saygısızlıklarından dolayı derin bir üzüntü duydum.  Söz konusu kişiler, Emniyet Teşkilatımız tarafından yakalandı. Dini değerlerimize yapılan hakareti şiddetle kınıyorum"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: "Dini değerlerimize ve kutsallarımıza yapılan her saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim üzerinden yapılan provokasyonlara, halkımız arasında infial yaratma girişimlerine asla izin vermeyeceğiz."