GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Kasım 2016 Cuma 08:58

İzmirli sendikacılara saldırıda önemli gelişme: Başkan koruma istedi!

Başkanlar Kurulu öncesinde saldırıya uğrayan İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Gürpınar, olaya ilişkin yapılacak disiplin soruşturmasına katılabilmek amacıyla emniyetten koruma talebinde bulundu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Belediye İş Sendikası Ankara’da 18 Ekim günü yapılan Başkanlar Kurulu öncesi büyük olaylar çıkmış, İzmirli sendikacıların saldırıya uğraması kentte şok etkisi yaratmıştı.

İzmir 1 No’lu Şube Müdürü Zeynel Ersoy, 6 No’lu Şube Müdürü Buket Mertoğlu ve İzmir Çevre Şube Başkanı Salih Er’in de aralarında bulunduğu grup yaklaşık 20 kişilik eli demir sopalı kişilerin saldırısı sonrası yaralanmıştı.
İzmirli sendikacılar toplantıya bilerek sokulmak istenmediklerini ifade ederek Genel Başkan Nihat Yurdakul’u adres göstermişti.

Yaşanan saldırının ardından disiplin soruşturması başlatılırken İzmir 6 No’lu Şube yöneticisi Buket Mertoğlu Gürpınar Emniyet’e başvurdu.

Gürpınar Çankaya Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği dilekçeyle soruşturmaya katılabilmek için tedbir ve koruma talebinde bulundu. Gürpınar, Yurdakul ile merkez yöneticilerinden hakaret ve saldırı nedeniyle de şikayette bulundu.

Gürpınar’ın emniyete verdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı:
18.10.2016 günü Belediye sendikamızın başkanlar kurulu toplantısına geldiğimizde sendika genel başkanımızın azlettirmesiyle merkez yöneticilerimiz Ali Çelenk, Bayram Özkan, Erdoğan Kefeli, Şube Başkanlarımız Murat Karakuş ve Osman şar ve sendika personellerimiz tarafından demir sopalarla darp edildim. Genel başkanımızın azmettirilmesiyle bizi göstermek suretiyle, “Öldürün. Ankara’dan sağ çıkartmayın. Atın bu p..ç, o… çocuklarını” şeklinde söylemlerde bulundu. Bu konuyla ilgili Çankaya Polis Merkezi Amirliğine müracaat ederek ilgili şahıslar hakkında şikayetçi olduk. Konu hakkında adli tahkikat başlatıldı. Yaşanan bu olayla ilgili sendikayla ilgili 04.11.2016 günü disiplin soruşturması yapılmak üzere Belediye İş Sendikası Genel Merkezine davet edildim. Ancak şahıslar, yaşanan olayda takındıkları tavır ve olay sonrası şahıslar beni ölümle tehdit etmeye devam etmeleri can güvenliğimden endişe etmeme sebep olmaktadır. Yukarı izah ettiğim sebeplerden 04.11.2016 günü Saat: 13.00'te yapılacak olan ve benim katılmam gereken disiplin soruşturması sırasında tarafıma iki yakın koruma verilmesini veya gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasını arz ederim.