GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Ocak 2018 Salı 08:33

İzmirli pastacılar yeni başkanı seçti: 21 yıllık başkan devrildi!

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası’nın 21 yıllık Başkanı Hamdi Yapıcı seçimleri kaybetti. Odanın yeni başkanı İhsan Esen oldu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde yer alan odaların seçimleri sürüyor. Birçok odada başkan ve yönetimleri değişirken bazılarında ise ya mevcutlar kaldı ya da önceki dönemde görev yapmış isimler geri döndü. Birlik ile birlikte esnafa kredi ve mali destek veren Kefalet Kooperatifi de seçimini yaptı. Birliğin Başkanı Selahattin Hünü yeniden başkan oldu.

Zekeriya Mutlu’nun başkanlığını yaptığı İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde yer alan İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası da seçimini yaptı. Odanın 21 yıllık başkanı olan Hamdi Yapıcı seçimi 9 oy farkla kaybetti. Oda başkanlığına Uzman Pastacılar Derneği Başkanı İhsan Esen seçildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Esnaf Danışmanı” da olan Yapıcı, İESOB’un temel taşları arasında yer alıyor. CHP İzmir eski Milletvekili ve EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam ile de yakın çalışan Yapıcı, CHP’den Büyükşehir Meclis Üyeliği de yapmıştı. Yapıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın ölümünden sonra yapılan seçimde Aziz Kocaoğlu’nu Bornova Belediye Başkanlığı’ndan Büyükşehir’e taşıyan 10 kişilik Demokratik Sol Partili (DSP) meclis üyeleri arasında yer alıyordu.

MESLEĞİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ
Odanın yeni başkanı İhsan Esen, siyasi olarak görev yaptığı AK Parti Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa ettiğini belirtirken odanın gelişmesi için çalışacaklarını söyledi. Esen, “Uzun ve zorlu bir mücadele sonrasında seçimi kazandık. Bizim tek amacımız var. O da sektörün gelişmesi ve sektör çalışanlarının daha iyi şartlara kavuşmasıdır. Teknoloji gelişiyor, Dünya hızla ilerliyor. Sektörde önemli yatırımlar var. Personellerimiz ve bu işi yapan meslektaşlarımızın da kendisini geliştirmesi lazım. Oda olarak bünyemizdeki bine yakın üyemize katkı sağlayacağı” dedi.