GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
2 Aralık 2016 Cuma 16:09

İzmirli öğretim görevlisi Arslan’a Sedat Simavi onuru

DEÜ öğretim görevlisi Dr. Arslan, TGC tarafından Sedat Simavi ödülleri adlı altında verilen Sosyal Bilimler Ödülü’ne layık görüldü. Arslan eseri hakkında bilgi verirken ödül için, “70 eser arasında ödüle layık görüldük. Anlaşıldığımız için çok sevinçliyiz” dedi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından verilen  2016 Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu.

Cemiyet sanatçı, gazeteci, edebiyat, spor ve bilim insanlarına ödüller verirken Dokuz Eylül Üniversitesi de (DEÜ)payına düşeni aldı.

DEÜ Edebiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Dr. Bahar Arslan ‘II. Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e İki Devrim; İki Süreç – Tarihsel, İdeolojik ve Olgusal Bir Karşılaştırma’ adlı eseriyle Sosyal Bilimler Ödülü’ne layık görüldü.

70 ESER ARASINDA ANLAŞILDIĞIMIZ İÇİN ÇOK SEVİNÇLİYİZ
Eserinin içeriği hakkında bilgilendirme yapan ve ödüle ilişkin konuşan Arslan, “Bu ödül öncelikle her yıl sosyal bilimler alanında yeni bakış açılarına verilen bir ödül... İkincisi İzmir gibi bir yerden İstanbul’un sosyal bilim alanında oluşturduğu hegemonik duruşa da bir alternatif olma özelliğini taşıyor. Çünkü kitap geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi düşünce sisteminin İttihatçılıktan Cumhuriyete evirilen temel reflekslerini bütün bakış açılarından değerlendirip 21’inci yüzyılda yeni bir yol çizmeye çalışıyor...Aynı zamanda yakın tarihimizin oryantalist ve modernist bakış açılarından ortaya konulan çalışmaların geniş bir eleştirisini sunuyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılına doğru giderken hem Cumhuriyeti yeniden anlamlandırmak hem de ona demokratik, çoğulcu bir öze kazandırabilmek amacıyla yakın tarihimizi her açıdan değerlendirme kapsamı içerisine almaya çalışan bir çalışmadır. Jüri de sırf bu özelliği nedeniyle kitabı büyük ödüle 70 eser arasında layık görmüş... Anlaşıldığımız için çok sevinçliyiz” ifadelerini kullandı.