GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Aralık 2018 Cumartesi 14:57

İzmirli muhtardan ilginç uygulama: 16 bin 500 damacana su bedava!

Konak’ta yer alan Kılıçreis Mahallesi’nin Muhtarı Yücel Mumcular, su ve tüp satan bir firmayla anlaşarak vatandaşların ev ekonomisine katkı sağlamak için hamle yaptı. Buna göre; mahalledeki 5 bin 500 konutta ikamet eden vatandaşlara 3 adet ücretsiz damacana su ve 20 TL indirimle tüp verilecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye ekonomisinde son dönemde yaşanan kötüye gidiş, özellikle kış şartlarında giderler noktasında milyonlarca vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Konak’ın Kılıçreis Mahallesi’nin 2 dönemdir muhtarı olan Yücel Mumcular vatandaşların ev ekonomisine destek için harekete geçti.

5 bin 500 konutun bulunduğu mahallede sakinlerin su ve tüp ihtiyacını gidermek için düğmeye basan Muhtar Mumcular, ‘Mahalle dayanışmasını sağlıyoruz’ mesajını verdi. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde görevine devam etmek istediğini belirten Mumcular aday olacağını açıkladı.

Mahallede faaliyet gösteren ve sonraki yıllarda da büyüyen bir şirketle anlaşan Muhtar Mumcular vatandaşlara 3 adet ücretsiz damacana su verileceğini aktardı. Ayrıca tüp alımlarında da 3 kez olmak kaydıyla 20’şer TL indirim yapılacağını söyleyen Muhtar Mumcular geçen dönemde verdiği sözleri yerine getirdiğini ifade ederken, “Mahallemizi İzmir’in en güzel mahallesi yapma sözümüz vardı. Bunu yaptık” dedi.5 BİN 500 KONUTA BEDAVA SU İNDİRİMLİ TÜP!
10 Aralık’tan itibaren başlayacak olan uygulama hakkında bilgi veren Mumcular, “Biz mahallemizde mahalle dayanışmasını sağladık. İnsanımızla mümkün olduğunca sosyal dayanışmayı bir arada tuttuk. Biz insanımıza neler yapabiliriz diye düşündük. Mahallemize katkıları olan bir ailenin çok büyüyen firmasıyla anlaştık. Türkiye’de bir ilk olsun istedik. Bir ilki başardık. 5 bin 500 konutumuz var. Hepsine 3 adet ücretsiz damacana su vereceğiz. Kışın bir şey daha yapalım dedik. Mogaz tüpü alana 20 lira da indirim yapacağız. Vatandaşım gelecek, mahallede oturduğuna dair belgeyi gösterecek, gidecek. 3 adet damacana su hediye edilecek. Tüp alımında da 3 kere indirim var. Bizim sözümüz vardı, mahallemi İzmir’in en güzel mahallesi yapacaktım. Yaptım. 2 dönemdir görevdeyim. Öncesinde 30 yıl birinci azaydım. İnşallah yeni dönemde adayım” diye konuştu.