GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Nisan 2021 Salı 15:37

İzmirli muhtar CHP kürsüsünde!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncesi hazırlanan planlama çalışmaları ile gündeme gelen Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde, mahalle muhtarı Özay Dağhan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan Meclis oturumuna katılarak, CHP Lideri'ne teşekkür çiçeği verdi.

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesinin tamamını, İnönü ve Örnekköy Mahallelerinin bir kısmını kapsayan yaklaşık 137 hektarlık bölgede beklenen 1/1000 ölçekli imar planları Karşıyaka Belediyesi Meclisinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de onaylanmıştı. 

Arsa sahiplerinden, İmar Uygulama Kanunu kapsamında yüzde 45 gibi sosyal donatı payı istenmesi, tapusu olmayanlardan, daha önce başvuru yapmış olma şartının aranması ve ödemenin peşin istenmesi gibi sebeplerle çok tartışılan Cumhuriyet Mahallesi planlamaları ile ilgili mahalle sakinleri sık sık itirazlarını dile getirmişlerdi. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarında gerçekleştirilen eylem sonrası yaşanan kriz bir kez daha gündeme gelirken, CHP Lideri mahalle sakinleri ile bizzat götürmüş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a planlamaların yeniden gözden geçirilmesini söylediği iddia edilmişti.

Yaşanan gelişmeler sonrası Tunç Soyer ve Cemil Tugay planlamaların yeniden yapılacağını belirtirken, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan planların geri çekilmesinin ardından Ankara'ya giderek CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na teşekkür edeceklerini belirtmişti.

BEKLENEN GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Dağhan, Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesi kürsüye çıkarak CHP Lideri'ne çiçek verdi. Grup Toplantısı için pankart hazırladığını da belirten Dağhan, yasak olmasından dolayı içeri alınmayan pankartta yazanları kürsüden söyledi. CHP Lideri'ne teşekkürlerini sunan Dağhan, hazırladığı pankartta “Buraya gelirken bir pankartım vardı ama yasakmış içeri almadılar. Ben izninizle o yazıyı okumak istiyorum. Başın düştü mü dara, düşünme kara kara. Halktan yana, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ara” yazdığını belirtti.