GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Şubat 2023 Cuma 10:24

İzmirli mimardan büyük fedakarlık... Nikah sonrası enkaz başına!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde, yaşanan depremin ardından bir fedakarlık hikayesi yazıldı. Mimar Kemal Kahraman, nikahının saatini değiştirerek afet bölgesine gitti.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından çevre illerde de çok büyük hasarlar meydana geldi. Yıkımların ardından bölgeye pek çok şehirden yardım yola çıktı. Yardımların yanı sıra bölgedeki yıkımların çok büyük olması sebebiyle hasar tespit çalışmaları için farklı şehirlerden ekipler bölgeye intikal etti.

Bölgeye intikal eden ekipler arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nden 20 kişilik özel bir ekip yer aldı. Şubeden yana yola çıkan ekiplerin güzergahı Hatay’a bağlı Dörtyol ve Kırıkhan ilçesi oldu. Ekip yola çıkmadan önce bir fedakarlık hikayesi yazdı.

Ekibin bölgeye gidiş saati 16:00’da iken, Mimar Hakan Kahraman’ın piyano öğretmeni Viktorya ile nikahının saati 14:00’tü. Kahraman’ın afet bölgesinde bir yudum da olsa destek vermek için arkadaşlarına haber verdiği ancak arkadaşlarının Kahraman’ın uçağa yetişmesinin mümkün olmadığını anlattılar ve eşi ile beraber olmasının daha iyi olacağını eklediler.

Kahraman, bu sıkışmışlığın arasında tercihini yaptı ve nikah saatini 4 saat geriye aldı. Saat 10:00’da nikahı kıyılan Kahraman apar topar hazırladığı bir bavulla beraber Kuşadası’ndan en süratli biçimde yola çıktı. Ucu ucuna da olsa İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na adım atan Kahraman, Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.