GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Mart 2020 Pazar 09:45

İzmirli matematik şampiyonu Akıncı’ya Büyükşehir’den ödül!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, matematik yarışmasında birinci olan Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Elanur Akıncı’nın başarısının teşvik edilmesi amacıyla 5 adet Cumhuriyet Altını veya karşılığı para değeri ile ödüllendirilmesine karar verdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, mecliste aldığı kararla 27’nci Kanada merkezli “Uluslararası Caribou Matematik Yarışması”nda 7 bin 328 kişi arasında birinci olan 10 yaşındaki Elanur Akıncı’ya 5 adet Cumhuriyet Altını ya da karşılığındaki para değeri olan ödülü vermek kararı aldı.

Şubat ayında teklif edilen ve Mart ayı meclis gündemine alınan önergede şu ifadeler kullanıldı: 27. Kanada merkezli 7.328 kişinin katıldığı “Uluslararası Caribou Matematik Yarışması”nda birinci olan İzmir, Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Elanur Akıncı’nın başarısının teşvik edilmesi amacıyla 5 adet Cumhuriyet Altını veya karşılığı para değeri ile ödüllendirilmesi ve söz konusu ödüllerin Belediyemiz ilgili Bütçesinden karşılanmasının “Ödüllerin Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığından karşılanmak üzere” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu.