GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Haziran 2018 Çarşamba 11:06

İzmirli matematik efsanesine büyük vefa

Tireli merhum matematikçi Prof. Dr. Şuur Nizamoğlu’nun ismi İbni Melek Mahallesi’nde buluna bir yola verildi. Tire Belediye Meclisi’nin Mayıs ayında aldığı kararı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran’da onayladı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Tire Belediyesi, İbni Melek Mahallesi’nde bulunan yola, 2016 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Şuur Nizamoğlu’nun adının verilmesi için karar aldı.

 Tire doğumlu olan ve uzun yıllar Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde görev yapan Nizamoğlu için ilçe belediye meclisinde alınan karar İzmir Büyükşehir Belediyesi gündemine geldi.

Büyükşehir Belediyesi de gönderilen önergeyi kabul etti.

ŞUUR NİZAMOĞLU KİMDİR?
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Matematik Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüş olan Nizamoğlu yakın çevresi tarafından matematik ve eğitim aşığı şeklinde nitelendiriliyordu. Hayatının sonuna kadar eğitimciliğini sürdüren ve öğrencileri tarafından çok sevilen Nizamoğlu, ‘matematik manyağı’, ‘hayatının en güzel anlarını bile bilime vermiş birisi’, ‘ders anlatışından sınavlarına kadar her şeyi diğer hocalardan farklı olan bilim adamı’,  ‘bir garip profesör’, ‘bu anlattıklarım kitaplarda yok diyen birisi’ olarak tanımlanıyordu.

Kalp kapakçığındaki enfeksiyon nedeniyle 2016 yılının Şubat ayında hastaneye kaldırılan Nizamoğlu, 2 günlük tedavi sürecinin ardından vefat etmişti. Nizamoğlu’nun cenazesi görev yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde yapılan resmi törenin ardından memleketi Tire’ye getirilmiş ve Tire Asri Kabristan'a defnedilmişti.