GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Kasım 2022 Cuma 10:11

İzmirli İzmir Su’yu çok sevdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılından bu yana Bornova Homeros Vadisi'nden gelen mineralli ve lezzetli kaynak sularını şişeleyerek satışa sunuyor.

İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı saatte 1500 damacana kapasiteli tesis, Dünya Sağlık Örgütü'nün ve AB'nin belirlediği hijyen ve teknikte 'el değmeden' çalıştırılıyor.

Kaynaktan gelen sular, filtrelerden geçirildikten sonra hiçbir kimyasal madde kullanılmadan, ozonlama yapılarak ve el değmeden otomatik şişeleniyor.

Bayilerden gelen boş damacanalar da ilk etapta gözle kontrol edilip, çatlak olanlar ayrılıyor.

Bant üzerine alınan damacanalara hava basıncı verilerek ikinci bir ayıklama daha yapılıyor. Dış yıkama bölümünde yine makine aracılığıyla, el değmeden dış yıkamadan geçirilen damacanalar, 6 aşamalı iç yıkama hattına alınıp, yıkama, dezenfektanla temizlik, durulama ve son durulma aşamalarının ardından kapaklama, emniyet bandı ve ısı tüneli aşamaları gerçekleştiriliyor. En sağlıklı biçimde doldurulan damacanalar, kapak üzerine üretim, son tüketim ve son kullanım tarihi ve seri numarası basılarak dağıtıma hazır hale getiriliyor.
Bu şartlar altında dolumu yapılmış olan damacanalar,  ilçelerde bulunan bayiler aracılığı ile İzmir halkına sunuluyor.

Kısacası, hijyen ve teknik olarak İzmir'e örnek olan tesis, Dünya Sağlık Örgütü, AB direktifleri ve Sağlık Bakanlığı'nın “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kriterlerine uygun hizmet veriyor. 

İZSU ve İl Sağlık Müdürlüğü sağlık görevlilerinin de periyodik olarak kontrol ettikleri İzmir Su dünya standartlarında kaliteli sular arasında yer alıyor. Grand Plaza A.Ş'nin kontrolünde su istasyonları ve servisler denetlenerek vatandaşa sağlıklı su ulaştırılıyor.