GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Temmuz 2021 Pazartesi 13:38

İzmirli işletmeci işaret fişeğini yaktı: Aşı olmayana hizmet yok!

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Gazi Kadınlar Sokağı'nda hizmet veren Mülkiyeliler Birliği Lokali restoran işletmecisi Kemal Özçakar, sosyal medyasından yaptığı paylaşım ve girişe astığı yazıyla aşı karşıtlarına karşı tepkisi gösterdi, "Kimse kusura bakmasın, en yakınım dahi olsa, aşı yaptırmadıysa, o müşterime hizmet vermeyeceğim. Çünkü aşı yaptırmış müşterilerimizin sağlığını düşünmek zorundayım" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı'nın Egedesonsöz aracılığıyla yaptığı "Aşı olmayana yaptırım uygulansın" çağrısını hayata geçiren ilk işletmeci, Kemal Özçakar oldu. 15 yıldır restoran işletmeciliği yapan, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Gazi Kadınlar Sokağı'nda Mülkiyeliler Birliği Lokali'ni işleten Özçakar, "Aşı olmayana hizmet yok" dedi.

BİLİM İNSANLARININ REFERANSI, BİZİM İÇİN KIYMETLİDİR
Sosyal medyasından yaptığı paylaşımda, "Mülkiyeliler Birliği İzmir Lokali'ne, kendince ürettiği çeşitli nedenlerle covid aşısı yaptırmayanlara servis hizmeti vermeyeceğimizi ve müşteri olarak kabul etmeyeceğimizi duyururuz. Böyle farklı ve üstün zeka sahipleri, sanıyorum bizden daha iyi yerleri hak ediyor!" mesajına yer veren Kemal Özçakar, "Aklın yolu birdir. Bilim insanları ne diyorsa, o yönde hareket etmek zorundayız. Aşı karşıtı olan, aşı yaptırmayı sürekli erteleyen müşterilerimize maalesef, aşı yaptırıncaya kadar hizmet vermeyeceğim" açıklamasında bulundu.

KORONA BELASINDAN KURTULMAK İÇİN AŞI YAPTIRMAK ZORUNDAYIZ
Bilim insanlarının sesini dinleyen bir vatandaş olarak, onların referanslarının kendisi için çok kıymetli olduğuna vurgu yapan Kemal Özçakar, şunları söyledi:

"Özel, bir takım nedenler olmadıktan sonra, herkes aşı yaptırmalı. Geçmişte nasıl ki çiçek, tifüs, kızamık, sıtma gibi salgınlar olmuş, aşıları bulunmuş ve uygulanmışsa, aşıyla hayatlar kurtarılmışsa, bugün de korona belasından kurtulmak için aşı yaptırmaya mecburuz. Bugünkü korona salgınının, öncekilerden hiçbir farkı yok. Aşı olmalıyız ve sadece kendi sağlığımızı değil, toplum sağlığını da korumalıyız. Aşı karşıtlarının düşüncelerine ve söylemlerine şiddetle karşıyım. Aşı karşıtları için, bilimin sesine duyarsız kalmalarından dolayı çok üzülüyorum."

KİMSE KUSURA BAKMASIN, AŞI OLMADIYSA, AKRABAMI BİLE KABUL ETMEM
15 yıldır, baba mesleği olan restoran işletmeciliği yaptığını belirten Mülkiyeliler Birliği İzmir Lokali işletmecisi Kemal Özçakar, işletmenin girişine "Aşı olmayan giremez" yazısını yapıştırdı, "Kimse kusura bakmasın" dedi ve ekledi:

"Kimse kusura bakmasın, en yakınım dahi olsa, aşı yaptırmadıysa, onu müşteri olarak kabul etmeyeceğim, ona restoranımda hizmet vermeyeceğim. Mülkiyeliler Birliği Lokali, bulaşın dağıtım merkezi olamaz, olmamalı. Mekanıma gelen, aşısını yaptırmış müşterilerimizin sağlıklarını korumak zorundayım. Nasıl ki yemeklerimde, servislerimde hijyene çok büyük önem veriyorsam, bulaşın yayılmasını önleme ve müşterilerimin sağlığını koruma konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Bir doz dahi aşısını yaptıran tüm müşterilerimize kapımız sonuna kadar açıktır."