GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
13 Eylül 2018 Perşembe 14:03

İzmirli işadamından örnek mesaj: 1 milyarlık projede her şey yerli malı!

Megapol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir İzmir’de hayata geçireceği 1 milyar TL’lik yeni proje için tüm inşaat malzemelerini toplu olarak TL cinsinden alma kararı aldı. Gökdemir, “Ülkemizin gücüne inanıyorum. 2001 krizini aştıysak bunu da millet olarak aşarız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de birçok projeye imza atan Megapol A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir artan döviz fiyatları, piyasadaki dalgalanmalar ve TL’nin değer kaybetmesi karşısında yeni bir karar aldı. Gökdemir, şirketindeki tüm işlemleri TL’ye çevirirken hayata geçireceği projelerde yerli üreticiyi tercih edecek.

Gazetelere ilan vererek konuyla ilgili duyuru yapan İşadamı Gökdemir, “Megapol İzmir” Projesi’nin 1 milyar TL bedel ile yapılacağını vurguladı.  Bu rakam ölçütünde her türlü inşaat malzemesi, yapım işi ve hizmet alımında bu yöntemi uygulayacaklarının da altını çizdi.  Proje için ilana çıkan şirket ise yerli üretici ve tedarikçilerin tercih edilmesinin yanında sadece türk lirası tekliflerinin geçerli olacağını belirtti.

MORALİMİZ YÜKSEK
Egedesonsöz’e konuşan Gökdemir, “Biz bu uygulamayla mesaj veriyoruz. Şirketimiz bünyesinde döviz ile alım satım işlerinin tamamını kaldırdık. Döviz kullanmıyoruz. Megapol Çarşı Projesi’nin çalışmaları sürüyor. 2021 yılında teslim etmeyi düşündüğümüz projede alışveriş caddesi, üç adet kule bina, 19 müstakil ev, tiyatro, sinema salonları var.  200 bin metrekareyi geçen inşaat alanında ciddi yatırım yapıyoruz. Biz şirket olarak dağınık değil etap etap çalışıyoruz. Bir projeyi bitirmeden diğerine geçmiyoruz.  Bizim yatırımcılar olarak moralimiz çok yüksek, Ülkemizin gücüne ayrıca inanıyorum. Çok çalışkan bir milletiz ve bu zorlukları da aşacağız. Meslek hayatımda çok ekonomik sıkıntılar ve süreçler geçirdim. 2001 krizinden çıkan ve bunu aşan bir ülke olarak içinde bulunduğumuz süreci de atlatacağımıza inanıyorum” dedi.