GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Temmuz 2021 Salı 10:21

İzmirli iş kadını peynire Fransız kalmadı!

Menemen bölgesinin kaliteli inek ve keçi sütüne katma değer katarak ürettiği "Miralem" marka özel peyniriyle damaklarda tat bırakan Canan Urhan, "Böylesine değerli bir sütten, Fransız peyniri kıvamında ürün geliştirmek için yola çıktım. Fransız peynir yapım tekniklerini, Türk damak zevkine uyarladım ve başardım. Herkes bizim peynirimizde kendi yöresinden bir şeyler buluyor" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Emiralem, Menemen'in çileğiyle ünlü bir köyü...  Emiralem, son zamanlarda sadece çileğiyle değil, Emiralem'in ilk harfinin düşürülmesiyle oluşturulan "Miralem" markalı peynirle de çok konuşuluyor. Eğitim için Fransa'ya giden oğlunun peşine takılıp oradaki peynir yapma tekniklerini gözlemleyen ve Emiralem'deki 20 dönümlük arazisinde kurduğu atölyesinde uygulamaya başlayan kadın girişimci Canan Urhan'ın başarı öyküsü, her geçen yıl daha da güzelleşiyor.

PEYNİR MAYASI DIŞINDA HİÇBİR KATKI MADDESİ İÇERMİYOR

2015 yılında üretim iznini aldıktan sonra, haftada 4 ton süt işleyerek ortaya koyduğu "Miralem Peyniri"ni özelliklerini anlatan Canan Urhan, "Keçi sütünden ayrı, inek sütünden ayrı peynirler üretiyoruz. Bizim peynirimizin diğer peynirlerden farkı, içinde peynir mayası dışında hiçbir katkı maddesinin olmaması" dedi. Canan Hanım, 5 kişilik ekiple çalıştığını, beyaz, kaşar, tulum gibi klasik peynirlerin ötesinde, çok farklı damak tadı olan peyniri hakkında şunları söyledi:

SLOGANI, "PEYNİR ALEMİ, MİRALEM"

"Üretimde, Avrupa'daki peynirlerin yapım tekniklerini kullanıyorum. Fransız peynir tekniğinden daha çok faydalandım. O kadar kaliteli sütümüz var ki, ona katma değer katmak gerekiyordu. Eşim Turhan Gürsel Urhan da bana bu projemde çok destek oldu. Emiralem'de ürettiğimiz peynirimize, Emiralem'den esinlerek 'Miralem' markasını verdik. Ürünlerimizi Migros makrocenter, gurme Carrefour ve Metro'nun bazı mağazalarında tüketicilerle buluşturuyoruz. Herkesten olumlu geri dönüşler alıyoruz.  Mesela bir organizasyona katılmıştım; Erzincanlı bir hanımefendi, 'Bu bizim karınkaymağı peynirine çok benziyor' dedi. İsviçreli bir beyefendi de 'Bu peynir, benim memleketimin peyniri mi?' diye sordu. "

BİZ DOĞAL PEYNİR YAPIYORUZ

Siparişlere yetişemez hale geldiklerini, talebin artmasından büyük memnuniyet duyduklarını anlatan Canan Urhan, "Bu ilgi karşısında şaşırmıyorum, çünkü biz doğal peynir yapıyoruz. Bizim peynirimiz paketlenmez, açık sunulur. Miralem Peyniri, açıkta kaldıkça olgunlaşır, olgunlaştıkça da lezzeti katlanır.  Paketlenirse, ürün havasız kalır, olgunlaşmaya devam edemez. Sütün peynirini almıyoruz. Isıtıp soğuttuktan sonra, pastörize edip hemen mayalıyoruz. Peynir mayası dışında bir madde yok içinde."