GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
26 Mayıs 2023 Cuma 09:52

İzmirli iş insanı Bencuya yaşamını yitirdi!

İzmir’in saygın iş insanlarından, sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlerde bulunan Altay sevdalısı Moris Bencuya, 89 yaşında vefat etti

EGEDESONSÖZ – İzmir, duayen bir iş insanı daha kaybetti. Kentin duayen iş insanı olan hayırsever insan, Altay’da uzun yıllar yöneticilik yapan İzmir Musevi Cemiyeti’nin başkanlarından Moris Bencuya, 89 yaşında vefat etti.

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) eski Başkan Yardımcısı Moris Bencuya, 1934’te Karataş semtinde doğdu. Dedeleri, 1375 yılında İspanya’dan Anadolu’ya göç etti, Manisa yangını yüzünden 1923’te İzmir’e gelerek Karataş’a yerleşti. 10 yaşındaki Moris, babasının Hisarönü’ndeki nalburiye dükkanında çalışmaya başladı; o tarihten itibaren “dünyada yaşanacak en güzel yer” olarak tanımladığı İzmir ve Çeşme’de soluk alarak, iş dünyasının içinde saygın bir yer kazandı. Yenişehir İnşaatçılar Çarşısı’ndaki işyerinde çelik ve galvaniz boru ticaretiyle uğraşan Moris Bencuya, İzmir Musevi Cemaati’nin başkanlarındandır ve ESİAD’ın (Ege Sanayici ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu üyesidir. Konak’ta, Moris Bencuya’nın adını taşıyan Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi bulunuyor.

Moris Bencuya’nın son yolculuğuna Pazar günü yapılacak törenle uğurlanacağı öğrenildi.