GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
10 Haziran 2020 Çarşamba 08:33

İzmirli hamamcılardan çağrı: Şimdi aklanma, paklanma zamanı

İzmir Hamamcılar Odası Başkanı Nafi Karaca, koronavirüs ile mücadelenin devam ettiği şu dönemde herkesi “aklanmaya paklanmaya” çağırdı. 11 Mart’ta faaliyetleri askıya alınan, 1 Haziran’da yeniden hizmet vermeye başlayan hamam ve spa salonlarının, son derece hijyenik ortamda müşterilerini ağırlamaya hazır olduğunu belirten Karaca, “Korona sürecinde halkımız hamam, spa hizmetlerinden uzak kaldı. Şimdi aklanma paklanma zamanı. Odamıza bağlı hamam ve spa’lara gidin, keselenin, masaj yaptırın, sağlıklı olun” mesajını gönderdi.

EGEDESONSÖZ- 1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme süreci ile hamamlarda yeniden hizmete başladı. İzmir'de bulunan 45 hamam ve 78 masaj salonu bakanlığın belirlediği kuralları gözterek müşterilerini kabul ediyor.

Yakında masaj salonlarının da açılacağını umduklarını belirten Oda Başkanı Nafi Karaca, şunları söyledi: “Normalleşme sürecinde hamam ve spa’ların açılmasına karar verildi. Yaklaşık üç ay kapalı kalan hamam ve spa’larda, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü tüm önlemler alındı. Yıkanma, keseleme, masaj hizmetleri veriyoruz. Tesislerimize gele müşterilerimizin ateşleri ölçülüyor, kaydı yapılıyor. Fiber maskeler kullanıyoruz. Aynı anda, tesisin kapasitesinin yarısı kadar müşteri kabul ediyoruz.”

İzmir Hamamcılar Odası’na bağlı 45 hamam ve 78 masaj salonu bulunduğuna dikkat çeken Nafi Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hamam ve spa’lar, sağlık demektir. İşinde uzman elemanlarımızla  vatandaşlarımıza en iyi hizmeti veriyoruz. Göbektaşı başta olmak tesisin her köşesi, defalarca dezenfekte edildi.  Her gün klorakla temizleniyor. Ayrıca her kurna başında bir kişi olmayacak. Bir boş, bir dolu şeklinde kullanılacak. Önlemler çerçevesinde yüz ve burun kısmına masaj, kese yapılmıyor. Müşterilerimizden tek ricamız var; gittikleri tesisin, İzmir Hamamcılar Odası’na bağlı olup olmadığına dikkat etsinler. Çünkü biz oda olarak, bize üye işyerlerinde her türlü önlemi aldık. Odamıza bağlı tesislerden hizmet alsınlar.”