GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Ocak 2021 Salı 16:18

İzmirli hamamcılar rahatsız: Madem temizlik önemli biz neden kapalıyız?

Salgının ülkemize girişinden bu yana iş yapamadıklarını belirten Karaca, "Kurnalar arası zaten 1.5 metre. Elimizi 20 saniye yıkayalım, diyorlar. Biz dakikalarca, komple yıkıyoruz. Peştemalimiz, havlumuz 60-70 derecede yıkanıyor. Çalışanlarımızın testlerini sık sık yaptırıyoruz. Buna rağmen hamamların kapalı olması, bizi kahrediyor" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Hamamcılar Odası Başkanı Nafi Karaca, pandemi nedeniyle kapalı olan hamamların, hangi gerekçeyle kapalı tutulduğunu bilmediklerini söyledi. 15 Şubat'ta hamamların da açılacağı ümidini taşıdıklarını belirten Karaca, "Diğer sektörlere göre o kadar çok artımız var ki... Madem temizlik çok önemli... O halde biz neden kapalıyız? 10 aydır kapalı kalmak, zorumuza gidiyor" dedi.

HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK AMA KİMSE UMURSAMADI
Odaya bağlı 1000 üyenin işyerinin kapalı olduğuna dikkat çeken Karaca, Bilim Kurulu üyelerine seslendi. Karaca, "Sor bakalım, kardeşim biz hamamları da kapattık ama... Biz elleri 20 saniye sabunla yıkayın diyoruz, adamlar komple yıkıyor, diye...  Hiç kimse bizim artılarımızı görmüyor. Neden kapalıyız, 10 aydır anlamış değilim" dedi.

Bilim Kurulu üyelerinin bazılarına ulaştığını, ancak kimseye dertlerini anlatamadıklarını belirten Nafi Karaca, şunları söyledi:

"Biz neden kapalıyız? Bilmiyoruz açıkçası. Öyle ki sosyal mesafe, bizim olmazsa olmazımız. Kurnaların arası zaten 1.5 metre. Odalar tek kişilik. 9 kurna varsa, 9 müşteri gelmiyor ki zaten. Göbektaşının her tarafı, kurnaya 1.5 metre uzaklıkta. Zaten her müşteriyi ateşini ölçüp içeriye alıyoruz. Üstelik kayıt da yapıyoruz.  AVM'lere HES koduyla giriş yapıldığına göre, biz de müşterilerimizin HES kodunu sorgulayarak alalım. Buna da varız. Masaj salonları kapalı. Spore  kurnaların arası zaten 1.5 metre. Havlular, peştemaller 60 derecede yıkanıyor.Haziran ayında kısa bir süre açıldık, onda da yakıt parasını bile çıkaramadık. Çalışanlarımızın hepsini sürekli teste tabii tutuyoruz. Bugüne dek hamamlarda bir tane bile koronavirüs vakasına rastlanmadı. Peki bu durumda biz neden kapalıyız? Birisi bunu bize açıklasın. Biz en büyük koronavirüs düşmanıyız. 1000 üyemiz var, 1000'i de mutsuz, umutsuz."