GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Eylül 2016 Pazar 13:23

İzmirli fırıncılardan Başkan Kocaoğlu’na ‘ekmek’ çağrısı

İzmirli fırıncılar, sorunların çözümü için Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Fırıncılar, kayıt dışı ekmek üretimi, dışarıdan gelen ekmekler ve merdiven altı ekmek üretimi gibi sorunların önüne geçmek için Kocaoğlu’na çağrıda bulundu.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmirli fırıncılar, kentte son dönemde artan kayıt dışı ekmek ve merdiven altı üretim gibi sorunları çözmek için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

İzmir’de uzun süredir kent dışından getirilen, sağlıksız koşullarda üretilmiş ekmeklerin semt pazarlarında, kaldırımlarda kayıt dışı olarak ucuz fiyata satılması gibi sorunlarla uğraşan fırıncılar Başkan Kocaoğlu ile görüştü.

BAŞKAN KOCAOĞLU’NA ÇÖZÜM ÇAĞRISI
Sorunların çözümü için İzmir Fırıncılar Odası Yönetimi, Başkan Kocaoğlu makamında ziyaret etti.  Görüşme hakkında  konuşan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, “Fırıncı esnafımızın derdi çok. Kayıt dışı ekmek, merdiven altı üretimleri ve dışarıdan gelen ekmekler nedeniyle zor günler geçiriyoruz. Biz bu sorunların çözümü için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret ettik. Kendisine sorunlarımızı anlattık. Aziz Bey, konularla ilgili notlarını aldı. En kısa sürede sorunların çözümü için değerlendirme yapılacağını söyledi” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR EKMEĞİ FIRINDAN ALSIN
Kayıt dışı ekmek sorunu ile ilgili konuşan Sırtı, ”Mevcut zor üretim şartlarıyla birlikte biz uzun süredir semt pazarlarında satılan kayıt dışı ekmeklerle mücadele ediyoruz. Her gün İzmir'de fırınlarda 2.5 milyon ekmek üretiliyor. Bunun dışında  kayıt dışı olarak da 300 bin yakın ekmeğin satılıyor.  Bu satışların önüne geçmemiz lazım. Bu ekmekler sağlıksız koşullarda üretiliyor.   Vatandaşlarımızı fırınlardan ekmek almaya davet ediyoruz” dedi.