GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Aralık 2016 Salı 15:50

İzmirli eski vekilden Kılıçdaroğlu’na ‘Adana mitingi’ tepkisi

CHP Lideri’nin Adana mitinginde FETÖ’den tutuklu gazeteci ve yazarların isimlerini anons etmesine İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin’den de tepki geldi.

EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana mitinginde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bazı gazeteci ve yazarların isimlerini anons etmesine parti içinden tepkiler sürüyor.
 

CHP İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin de yazılı bir açıklama yaparak Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.
 

Ersin açıklamasına şu ifadelere yer verdi:
Sayın Kılıçdaroğlu'nun Adana mitinginde, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bazı gazeteci ve yazarların isimlerini, bizzat anons edip(onlar şimdi hapiste ama aynı zamanda bu meydanda, Cumhuriyet, Demokrasi ve Mustafa Kemal’in meydanında) diyerek alandakilere alkışlatması, hem partide ve kamuoyunda tepkilere neden olmuş ve hem de Ergenekon ve Balyoz mağdurlarını bir kez daha ve muhtemelen eskisinden daha acı bir şekilde mağdur etmiştir.

Oysa hiçbir zaman Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olmayan bu kişiler, bir dönem yalan ve iftiralarla dolu yazıları ve söylemleri ile FETÖ'ye tetikçilik yaparak, bazıları cezaevlerinde yaşamını yitiren yüzlerce kişi ve yakınlarının ağır biçimde mağdur edilmelerinde ve TSK'lerine yönelik tarihin en büyük kumpasında, yol gösterici ve yönlendirici olmuşlardır. Türkiye'yi adım adım 15 Temmuz kanlı darbe girişimine sürükleyen terör kadrosu içinde ve aktif olarak yer aldıkları da yadsınamaz.

FETÖ üyesi olmaktan tutuklu olan bu kişilerin, bir süre önce CHP'li bazı Milletvekilleri tarafından cezaevinde ziyaret edilmeleri ve ardından sayın Kılıçdaroğlu tarafından, sanki saygın kişilermiş gibi, isimlerinin anons edilerek alandakilere alkışlatılmaları, kamuoyunun kafasını karıştırmıştır.Dolayısıyla,CHP ile  FETÖ'cülerin dirsek teması olarak algılanabilecek bu davranışların hangi amaçla yapıldığı izaha muhtaçtır.

Ayrıca, önceki yıllarda bu kişilerin ağır iftiralarına muhatap olan ve bunu bedelini de ödeyen, partideki üst düzey bazı siyasetçilerin, bu gelişmeler karşısında sessiz kalmaları da son derecede ilginçtir.