GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Mayıs 2016 Perşembe 09:47

İzmirli Eski Başkan’dan ülkeye örnek bağış!

Doğruyol Partisi İzmir eski Milletvekili ve Narlıdere eski Belediye Başkanı Yıldırım Ulupınar ilçesinde bir fırına giderek Ramazan Ayı’na kadar ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için günlük 600 ekmek bağışladı.

Anıl KARACA/EGEDESONSÖZ - Askıda yemek ve askıda ekmek gibi sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneklerinin sık görüldüğü İzmir’de örnek bir adım daha geldi.

Doğruyol Partisi eski Milletvekili ve Narlıdere eski Belediye Başkanı Yıldırım Ulupınar, yaşadığı Narlıdere İlçesi’nde bir fırına giderek ihtiyaç sahipleri için günde 600 adet ekmek bağışladı.

Ramazan ayına kadar her gün 500-600 ekmek parasını ödeyen Ulupınar’ın yardımı kısa sürede sosyal medyada da yayıldı. Çok sayıda kişi fırına giderek sosyal dayanışma faaliyetinden yararlandı.

Ekmeklerin ücretsiz olarak verildiği Güzel İzmir Fırını’nın sahibi Tahsin Yöntem, “Şimdilik günde 400 civarında ekmek veriyoruz. Zaten gelen ücretli almak istiyorsa ödemesini yapıyor. Askıdaki ekmeklerden istiyorsa biz isim ve sayı alıyoruz. Başka da bir şey yapmıyoruz. Fırın olarak günde 4 bin adet ekmek üretiyoruz. Bu yardımı yapan kişiyi soran olduğu gibi sormadan ekmeğini alıp gidenler de oluyor” dedi.

ALLAH RIZASI İÇİN
Askıda ekmek kampanyasını mali olarak karşılayan Ulupınar ise çalışmayı reklam için değil Allah rızası için yaptığını söyledi. Ulupınar, “Bu çalışmayı kimse bilmiyordu. Fırın sahibi de vatandaşlar sorunca söylemiş. Oradan ne faydalanan ne de karşılayanın birbirinden haberi var. İsminin bu şekilde reklam yapıyormuş gibi duyurulmasından da rahatsızım. Narlıdere’den önce 30 yıldır başka yerlerde bunu yapıyordum. Kimsenin de haberi olmazdı. Sosyal medya üzerinden yayılmış” dedi.