GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
2 Aralık 2016 Cuma 10:45

İzmirli engel tanımayan ressam yılın sanatçısı onuru

Geçmişte birçok karma ve kişisel sergiye katılan engelli ressam Meryem Düzgünkaya Yılın Sanatçısı Ödülü’ne layık görüldü. Çok mutlu olduğunu ifade eden Düzgünkaya ilerleyen dönemde köyünde sanat atölyesi ve sanat kafe açacağını müjdeledi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Karabağlar’ın Kavacık Köyü’nde yaşayan bedensel engelli ressam Meryem Düzgünkaya, Yılın Sanatçısı Ödülü’ne layık görüldü. 

Geçmiş dönemde birçok kişisel ve karma sergiye katılan Düzgünkaya, Yön Engelsiz Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından 3 senedir düzenlenen ‘Engel’SİZ Sanat Ödülleri’ törenine aldığı davet üzerine Ankara’ya gitti. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyon için birlik ve beraberlik teması uygun görüldü. 

BİRÇOK ÜNLÜ İSİMLE BİRLİKTE ÖDÜL ALDI
Törende, Yılın Siyasetçisi Ödülü Adnan Keskin’e, Değer Ödülü Yeşim Salkım’a, Yılın Gazetecisi Ödülü Ayşe Arman’a, Onur Ödülü Beyazıt Öztürk’e, Yaşam Boyu Başarı Ödülü Nasuh Mahruki’ye, verilirken Yılın Sanatçısı Ödülüne ise İzmirli ressam Meryem Düzgünkaya layık görüldü. 

HAYALLERE VE PROJELERE DEVAM…
Önceki dönemde hayatının film olacağını belirten ve hayalinin Paris’te bir sergiye katılmak olduğunu ifade eden Düzgünkaya Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada hedeflerinden bahsetti. Ödül töreniyle ilgili duygu ve düşüncelerini de aktaran Düzgünkaya, “Çok mutluyum. Hayatımda bu kadar mutlu olmadım. Kelimeler yetersiz gelir. Şimdi bir hayalim de köyümde sanat atölyesi açmak. O da olacak. Bir de sanat kafe projem var. Çalışmalara ve öğrenci yetiştirmeye devam edeceğim” dedi.