GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
20 Ağustos 2020 Perşembe 14:39

İzmirli eczacıların korona karnesi pekiyi!

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, eczacı ve eczane çalışanlarından birkaç kişinin testinin pozitif çıktığını, ancak hepsinin bir süre sonra iyileşip işlerinin başına döndüğünü, şu anda tedavi gören arkadaşlarının olmadığını açıkladı.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Diyarbakırlı 15 yıllık eczane teknikeri Rıdvan Dolan'ın, koronavirüsten ölümü, eczacılık sektörünü korkuttu. İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, İzmir'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden eczacı veya eczacı teknikeri bulunmadığını belirtirken, "Biz bu sınavdan başarıyla geçtik. Bazı arkadaşlarımızın testleri pozitif çıkmıştı. Rakamlar yüksek olmasa da koronaya yakalanan meslektaşlarımızın hepsi, tedavi gördü, iyileşti ve işinin başına döndü" açıklamasında bulundu. Sayılkan, İzmirli eczacıların korona karnesinin son derece iyi olduğunu bildirdi.

HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
Salgın başladığında en hızlı biçimde eczacılarla vatandaşlar arasına plastik veya cam paravanlar koyduklarını, maske, eldiven kullanımına önem verdiklerini anlatan Başkan Sayılkan, "Eczacılar olarak mesafeyi çok iyi ayarladık. İşyerlerimizi sık sık dezenfekte ettik" dedi ve şu bilgileri verdi:

"Bizim işimiz, hastanede çalışan doktor ve sağlık çalışanlarına göre daha zor. Sağlık durumunun ne olduğunu bilmediğimiz yüzlerce hastayla veya hasta yakınıyla muhatap oluyoruz. Evet, hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının işi zor ama bizler de bu konuda çok büyük emek veriyoruz. İzmir'de hiçbir çalışanımızın veya meslektaşımızın koronadan hayatını kaybetmemesi, tesellimizdir. Bunu, çok ciddi önlemler alarak başardık. Şunu söylemek isterim ki, vatandaşlarımızın önemli bir çoğunluğu, 1 Haziran sonrası, sanki salgın bitmiş gibi son derece rahat hareket etmeye başladı. Ciddiyetten uzaklaşıldığını görüyoruz. Vatandaşlarımız, korona ile mücadelede tüm sorumluluğu sağlıkçılara, eczacılara bırakmasınlar; maskeye, mesafeye, hijyene dikkat etsinler. Son birkaç gündeki vaka ve yoğun bakım hasta sayısındaki artışlar bizleri de korkutuyor. Diyarbakırlı eczane teknikeri kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz."