GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Kasım 2019 Cumartesi 17:25

İzmirli dev şirket konkordato ilan etti!

İzmir’de çok sayıda sektörde etkin konumda olan Akgerman ailesi şirketleri için konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme geçici mühlet kararı verirken Akgerman’ların talebi değerlendirilecek ve kesin karar verilecek.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’deki son yıllarda yaşanan ekonomik krizden çok sayıda firma etkilenmeye devam ediyor. Geçmiş süreçte dikkat çeken konkordatolara yenileri daha eklendi. Özelikle İzmir’de çok sayıda sektörde etkin konumda olan Akgerman ailesi şirketleri için konkordato talebinde bulundu.

 İzmir 2’nci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran Akgerman ailesine talebi üzerine geçici mühlet kararı verildi. Karara göre; atanacak bilirkişi Akgerman ailesinin başvurusunu inceledikten sonra kesin karar verilecek.

İşte konkordato istenilen şirketler:

-AKG GAZBETON AŞ ,

-AKG YALITIM  AŞ,

-ERTUĞ BALIK ÜRETİM AŞ

-MORE SU ÜRÜNLERİ AŞ

-BÜLENT AKGERMAN,

-LEVENT AKGERMAN

-ÖNER AKGERMAN

GEÇİCİ MÜHLET NEDİR?
Mahkeme, geçici mühlet kararıyla birlikte konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla bir geçici konkordato komiseri görevlendirir. Alacaklı sayısı ve alacak miktarı dikkate alınarak gerektiğinde üç komiser de görevlendirilebilir.

Geçici mühlet üç aydır. Mahkeme bu üç aylık süre dolmadan borçlunun veya geçici komiserin yapacağı talep üzerine geçici mühleti en fazla iki ay daha uzatabilir, uzatmayı borçlu talep etmişse geçici komiserin de görüşü alınır. Geçici mühletin toplam süresi beş ayı geçemez.

Geçici mühlet talebinin kabulü, geçici komiser görevlendirilmesi, geçici mühletin uzatılması ve tedbirlere ilişkin kararlara karşı kanun yoluna başvurulamaz.