GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Şubat 2016 Pazar 12:39

İzmirli çiçekçilerden 14 Şubat öncesi AVM isyanı

Sevgililer Günü’ne 1 hafta kala hazırlıklarına hız kazandıran çiçekçi esnafı, kentte son dönemde sayısı artan AVM’lerin ağır rekabet koşullarıyla mücadele edemez hale geldi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Sevgililer Günü’ne 1 hafta kala İzmir’deki çiçekçi esnafı,  kentte sayıları artan alışveriş merkezlerinden şikayetçi.

İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, Sevgililer Günü’ne bir hafta kala sektörü değerlendirdi. 14 Şubat’ı bekleyen esnafın AVM’lerin rekabet koşullarıyla mücadele etmekte sıkıntı çektiğini söyledi.

FİYAT FARKI ÇOK
AVM’lerin çiçek piyasasında fiyat kırmasının esnafın işlerini baltaladığını, söyleyen Kış,” AVM konusunda Bakanlıklara çok müracaatımız oldu. Gelinen nokta aynı. Hipermarketlerle mücadele etme şansımız yok. Bizim sattığımız ürünlerin yüzde 50’ye kadar indirim yapıyor. Fiyat farkı çok oluyor. Onlarda paketleme, ambalaj, dağıtım gibi giderler yok. Onlar paketlemeden satış yapıyorlar biz adrese kadar ulaştırıyoruz” dedi.

ALTINDAN KALKAMIYORUZ
AVM’ler nedeniyle son dönemde esnafın kepenk kapatmak zorunda olduğunu söyleyen Kış, AVM yasasıyla esnafın koruma altına alınması gerektiğini söyledi. Kış,  “Mesleğimiz çok zor durumda. AVM’ler, korsan çiçekçiler nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Çiçekçi dükkanı açmak çok kolay. Bilmeyen arkadaşlarımız bu işlere giriyorlar. Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Biz artan masraflarımızı karşılayamaz duruma geldik. Çok fazla kapatan arkadaşlarımız var. Yüklerimiz çok ağır artık altından kalkamıyoruz. Bu konuda AVM yasası başta olmak üzere düzenlemelerin yapılması gerekiyor” diye konuştu.