GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Şubat 2016 Perşembe 14:27

İzmirli avukatlar terörü kınadı

İzmir Barosu avukatları, Ankara ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırılarını kınamak için adliyede oturma eylemi yaptı.

İZMİR - İzmir Adliyesi Baro Vesitiyeri karşısında, ellerinde 'Terörü Lanetliyoruz' yazan pankartla hain saldırıları kınayan 100'e yakın avukat adına İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan bir konuşma yaptı. Son dönemde ülkedeki terör eylemleri nedeniyle çok sayıda sivil yurttaşımızı, askerimizi ve polisimizi yitirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Özcan, "Ankara'daki sadırıda 28 vatandaşımız hakkın rahmetine kavuştu, 61 yaralı olduğu belirtiliyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Son gelen haberde, Diyarbakır'da 6 şehidimizin olduğunu öğrendik. Halkımız bu haberlerle bunalmış vaziyette. Bu terör eylemlerinin sona ermesini istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerine birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı yapıyoruz" dedi.

Terörü kimden gelirse gelsin lanetlediklerini belirten Özcan, "Son dönemde yaşanan huzursuzluklar ve terör halkımızı bunaltmış vaziyette. Bu eylemleri gerçekleştirirenlerin bir an evvel bulunmasını ve cezalandırılmasını, arkasında emperyal güçler varsa bunun aydınlatılmasını istiyoruz. Halkımız bilgi edinme hakkını sonuna kadar kullanabilmeli ve olan biteni net şekilde öğrenebilmeli. Sivil toplum örgütleri ile teröre karşı sokağa çıkmalıyız. Yetkileri göreve davet ediyoruz. Hakimler, savcılar, asker, polis ve tüm yetkilerden sorumluları bulmasını bekliyoruz. Tüm sivil toplum örgütleri ile teröre karşı birlik ve dayanışma içinde olmaya hazırız. Çok üzüntülüyüz. Terör eylemlerinde değerlerimizi yitiriyoruz. Yaşam hakkı kutsaldır, bunu sağlayamıyorsak, diğer özgürlüklerin de anlamı yok. Dayanışma içinde, hep birlikte karşı durarak terörü bitirebiliriz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından avukatlar 1 dakikalık saygı duruyunhda bulunup, 10 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. (dha)