GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
12 Ocak 2017 Perşembe 16:57

İzmirli annenin yardım çığlığı: Meleğimi kurtarın!

Kas hastalığına yakalanan İzmirli 5 aylık Kerem Korkmaz Türkiye’de bulunmayan ilacı bekliyor. Yoğun bakımda olan minik Kerem’in annesi Fatma Korkmaz, “İlaç getirilmezse yavrum ölecek” dedi. Milletvekilleri ve birçok kişi devreye girerken İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur da aile ile görüştü.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde yaşayan Korkmaz çiftinin ilk çocukları olan 5 aylık Kerem Kokmaz, tıpta bir tür kas hastalığı olan Spinal muskuler atrofi (SMA) hastalığına yakalandı. Hastalığın kaslar dışında giderek sinir sistemini de etkilemesinin ardından minik kerem Ege Üniversitesi Hastanesi’nde nöroloji çocuk yoğum bakımda tedavi altına alındı.

Her geçen gün vücut direnci düşen ve durumu giderek kötüleşen Kerem’in annesi ise yardım çağrısı yaptı. Sosyal medyadan çocuğunun durumu hakkında bilgiler paylaşan anne Fatma Korkmaz, tedavi için gereken ilacın Amerika’da olduğunu, bunun da ruhsatlı olmadığı için Türkiye’de olmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan yardım isteyen anne Kormaz’ın çağrısı büyük yankı uyandırdı.

İzmir Milletvekili Necip Kalkan’ın ilk olarak müdahale ettiği durum yakın takibe alınırken Milletvekilleri Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli de aile ile yakından ilgilendi. Annenin sosyal medya çağrısını gören Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da aileyle temasa geçti.

Amerika’da üretimi yapılan “Nusinersan Spinzora” isimli ilacın Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili çalışma yaptığı öğrenilirken ilacın kısa sürede hastaya uygulanması için bağış kampanyasıyla doğrudan ilacın getirilmesinin de sağlanabileceği belirtildi.



MÜDÜR AİLE İLE GÖRÜŞTÜ
Anne Fatma Korkmaz’ın yürek burkan çağrısının ardından İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Salnur da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne giderek hastanın doktoru ve ailesiyle görüştü. Yoğun bakım servisinde doktorlardan bilgi alan Salnur, minik Kerem’in annesi Fatma Korkmaz’la bir araya gelerek, gereken desteğin verileceğini söyledi. Salnur, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin gereken çalışmaları yaptığını, müdürlük olarak bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Salnur ayrıca, ilacın getirilmesi ya da izninin alınması konusunu da bizzat takip edeceğini vurguladı.



ÇOCUĞUM ERİYOR
Sosyal medya hesabından  “Meleğimi kurtarın” diyen anne Korkmaz, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Çocuğum her geçen gün gözümün önünde eriyor. İlacın acil olarak uygulanması lazım... Ben para yardımı istemiyorum. Biz kendi yağımızda kavrulan insanlarız. Tek isteğim yavrumun kurtulması. Daha 5 aylık olan çocuğumun bünyesi artık dayanamaz hale geldi. Şimdi bizden doktorlar boğazının delinmesi için imza istiyorlar. İmza atmasam çocuğum ölecek. Müdahale ediliyor ama ilaç olmadığı için hızlı davranamıyoruz. Bakanlıktan yetkililer sorunun çözümü için çabaladıklarını söylediler. Herkese minnettarım. Lütfen yardım etsinler. Bin annenin feryadı duyulsun” dedi.

Anne Korkmaz, kendisine destek olanlara teşekkür ederken oğlunun cihaza bağlı fotoğrafını da paylaşarak, “Dayan yavrum dayan, ciğerparem çok iyi insanlar tanıdık. Dayan yüreğim geçecek” yazdı.