GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Eylül 2016 Cumartesi 09:25

İzmir ve ülke raporu: Bayramda hava nasıl olacak?

Bayram tatili arifesinde kent ve ülke için detaylı hava durumu raporu…

EGEDESONSÖZ - Meteorolojiden elde edilen bilgilere göre ülkenin batısında cumartesi günü öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Kütahya, Aydın, Manisa, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanak görülecek, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak.

Yurdun kuzeybatısı pazar günü öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Kütahya, Balıkesir, Çanakkale'nin doğusu, Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanak geçişleri yaşanacak. Diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Bayramın birinci günü olan Pazartesi, Türkiye'nin iç ile batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ile doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Bolu, Düzce ile Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esecek.

Bayramın ikinci gününde ülke geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu hava görülecek. Marmara'nın doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Hatay'ın batı kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak meydana gelecek.

Bayramın üçüncü günü çarşamba, yurt geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz'in iç kısımları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Perşembe, bayramın dördüncü günü ülke geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bilecik çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

İZMİR’DE YAZ HAVASI DEVAM!
İzmir Kurban Bayramı’nı yine güneşle ve sıcak havayla karşılayacak. Kentte en yüksek sıcaklıklar 30 derece bareminde seyredecek, Perşembe gününe kadar herhangi bir yağış beklenmiyor.

İzmir’de 5 günlük periyotta nem oranının en fazla yüzde 88’lere çıkması, geceleri ise en yüksek sıcaklıkların 21 ila 24 derece arasında seyretmesi bekleniyor.