GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Mayıs 2020 Çarşamba 14:40

İzmir ve ülke raporu: Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında olacağının tahmin edildiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, sıcak hava dalgasının yarından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirilerek, "Yarın (21 Mayıs 2020 Perşembe) ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisine gireceği, Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının yurdumuzun kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede (10-15 derece) olmak üzere yurt genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi.

SICAKLIKLARDA HIZLI DÜŞÜŞ
Serin hava ile İzmir'de de sıcaklıklarda hızlı bir düşüş olacak. 40 dereceyi aşan sıcaklıkların yaşandığı kentte sıcaklıklar 22-25 bandında çekilecek. Gece sıcaklığı 11 dereceye kadar gerileceyecek. Perşembe gece yarısı ile Cuma öğle saatleri arasındaki 12 saatlik periyotta şiddetli olmayacak biçimde yerel sağanak yağmur ve gökgürültüsü geçişi görülmesi bekleniyor. Diğer günler ise hava parçalı bulutlu ve açık olacak.