GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Haziran 2018 Cumartesi 08:26

İzmir ve Manisa'da arka arkaya yangın... Ormanlar küle döndü!

İzmir'in Kınık ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangına havadan müdahale edilerek söndürüldü. Yangında 2 hektarlık alan zarar gördü. Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 50 hektar makilik ve çalılık alan ile 6 dönüm meyve bahçesi zarar gördü.

Yangın, saat 16.00 sıralarında Beyderesi Vadisi'ndeki ormanlık alanda çıktı. Bölgeden dumanların yükseldiğini gören çevredekiler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Bölgenin kayalık olması nedeniyle yangına havadan müdahale edildi. 2 helikopterin, 2 saatlik çalışması sonucu, yangın saat 18.00'de kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 2 hektar kızılçam ormanı yandı.

TURGUTLU'DA 5 SAATLİK MÜCADELE
Turgutlu ilçesine bağlı Avşar Mahallesi kırsalındaki makilik ve çalılık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.  Yangına, bir amfibik söndürme uçağı, 3 helikopter, çok sayıda itfaiye aracı ve arazöz ile orman muhafaza ve jandarma ekipleri müdahale etti.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, 5 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.  Yangında, yaklaşık 50 hektar makilik ve çalılık alan, 6 dönüm meyve bahçesi ve 20 arı kovanı zarar gördü. (DHA, AA)