GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
24 Şubat 2024 Cumartesi 11:37

İzmir Valisi'nden dikkat çeken uyarı: Yakında araçlarımızı Avrupa'ya almayabilirler!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ‘Sürdürülebilirlik odağında lojistik sektörü ve gelecek trendleri’ başlıklı etkinlikte konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban yeşil dönüşüme vurgu yaparken, “Daha büyük ölçekli ve sürdürülebilirliği asla terk etmeden, karbon ayak izi konusunda ve dijital yeşil dönüşüm konusunda dünyadaki üstümüzdeki  baskısını düşündüğümüzde çok yakında fosil yakıt tüketen araçlarımızı da Avrupa’ya almayabilirler. Bu nedenle dönüşüm konusunda hızlıca hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz” dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ –  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ‘Sürdürülebilirlik odağında lojistik sektörü ve gelecek trendleri’ başlıklı etkinlikte konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ÜZERİMİZDEKİ BASKIYI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDE…
Vali Elban karayolu ulaşımına vurgu yaparak “Ülkemizin ve ilimizin konumu gereği en çok konuşulabilecek konulardan birisi lojistik. Kalkınma, ihracat, üretim ile ilgili bir çok hedeflerimiz var. Bunlara erişmek ve rekabet etmek için mutlak suretle olmazsa olmaz alanlardan biri lojistik. Çünkü ürettiklerimizi daha ucuza götürebilmeliyiz. Bu anlamda lojistik bizim olmazsa olmazımız. Bir diğer önemli konu ülkemizin konumu. Alla  bu coğrafyaya lojistiği doğal olarak var etmiş. Kendi imkanlarımız ya da uluslararası imkanlarımız ile bu alanda söz sahibi olma imkanı bize bahsedilmiş. Bu alanda üstün bir konum almak zorundayız" dedi.

Avrupa'daki elektrikli araçlar için yapılan dönüşüme dikkat çeken Elban, Sadece karayolu ile bu işi çözmek söz konusu olmaz. Bunun için daha büyük ölçekli ve sürdürülebilirliği asla terk etmeden, karbon ayak izi konusunda ve dijital yeşil dönüşüm konusunda dünyadaki üstümüzdeki  baskısını düşündüğümüzde çok yakında fosil yakıt tüketen araçlarımızı da Avrupa’ya almayabilirler. Bu nedenle dönüşüm konusunda hızlıca hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz. Bakanlığımızın da desteğini alarak bu sektörün dönüşümünü sağlamak zorundayız. Taşımımızın yüzde 87’si deniz yolu ile yapılıyor. Bu nedenle  büyük firmalara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.