GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ekim 2022 Cuma 20:35

İzmir Valiliği'nden '3 okul birden kapatıldı' açıklaması

Basında yer alan, “3 Okul Birden Kapatıldı” başlıklı haberle ilgili açıklama yapan İzmir Valiliği okullarla ilgili bilgilendirme yaptı.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Selçuk ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu, 19 Mayıs Ortaokulu ve Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binaları 30 Ekim 2020 İzmir Depremi sonrası hasar aldığı gerekçesiyle kapatılmıştı. CHP Selçuk İlçe Örgütü ile veliler ilçedeki Selçuk 19 Mayıs Ortaokulu’nun önünde yaptıkları açıklamada inşaatları başlatılan ancak bitirilemeyen okullar nedeniyle binin üzerinde öğrenci ve velinin yanı sıra öğretmenlerin de mağdur olduğu ifade etmişti. Açıklamada Selçuk halkının cezalandırılmaya çalışıldığı da iddia edilmişti.

İzmir Valiliği konuyla ilgili basına yansıyan haberlerle ilgili yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada 19 Mayıs Ortaokulu ile Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nun yapımın devam ettiği Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içinde yakın zamanda ihale sürecinin başlayacağı bilgisi verildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depremi sonrasında, Selçuk ilçemizde yapılan incelemeler neticesinde, orta hasar aldığı belirlenen Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yine incelemelerde depreme dayanıksız olduğu belirlenen 19 Mayıs Ortaokulu ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun yıkılarak yeniden yapılmasına karar verilmiştir. 

Bu doğrultuda, Millî Eğitim Bakanlığımızca iş ve işlemleri gerçekleştirilen, yirmidört derslikli, 19 Mayıs Ortaokulu’nun yapımı devam ederken, yüklenicinin tasfiye başvurusu yapması üzerine şantiyenin tasfiye işlemleri tamamlanmıştır. Akabinde Bakanlığın müşavir firması tarafından 28 Ekim 2022 tarihinde revize ihale dosyası Bakanlığa teslim edilmiştir. Bakanlıkça ihale süreci başlatılacak olup, takriben otuzbeş-kırk gün içerisinde okul inşaatına başlanılması planlanmaktadır. 

TOKİ marifetiyle yapımı devam eden Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda ise okulun inşaatı kırkbeş gün içerisinde tamamlanacak olup, eğitim öğretime hazır hale getirilecektir. 

Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise yirmidört derslikli ve bir atölye olarak Devlet Yatırım Programı’nda tanımlanmış, mimari projeleri çalışılarak belediyeye ruhsat başvurusunda bulunulmuş, 26 Ekim 2022 tarihinde şantiye ruhsatı alınmıştır. Arazide zemin etüdü çalışmaları devam etmekte olup, zemin etüdü raporlamaları sonrasında kırkbeş gün içerisinde okulun yapım ihale süreci başlayacaktır.