GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Nisan 2021 Çarşamba 14:52

İzmir Valiliği 'kamuda çalışma saatleri'ni duyurdu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında ‘kısmi kapanma’ süreci içerisinde kamuda çalışma saatlerine göre düzenleme gelmişti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger genelgeye dair düzenlemeyi paylaştı.

EGEDESONSÖZ – Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisine karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından yayınlanan genelge ile yeni kararlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu karaları ‘kısmi kapanma’ olarak dile getirdi.

Alınan yeni kararlara göre kamuda çalışma saatleri yeniden belirlendi. İzmir için belirlenen saatleri İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sosyal medya hesabından duyurdu. İzmir’de bugünden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışma saatleri 10:00 – 12:30 ile 13:00 – 16:00 saatleri arasında olacak.

Vali Köşger, personel servis saatlerinin düzenlemeye göre belirlenen yeni saatlere uygun olacağını açıkladı. Bu düzenleme ile birlikte ‘Günlük Çalışma Saatleri’ konulu önceki düzenlemeler yürürlükten kaldırılmış oldu.

Diğer yandan İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olanlar, 10 yaş altı çocuklu anneler, engelli personel ile hamile çalışanlar (24-32 ay) yarından itibaren izinli sayılacak.

DÜZENLEMENİN DIŞINDA KALAN KURULUŞLAR
İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü
İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
İzmir İl Salgın Denetim Merkezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü
Yataklı sağlık hizmeti veren kurumlar