GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2024 Perşembe 11:30

İzmir trafiğini rahatlatacak hamle!

Mürselpaşa Bulvarı’nı Gıda Çarşısı’na bağlayacak alternatif ulaşım yolu oluşturmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi bir kez daha ihaleye çıkma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de son dönemlerde artan trafik sorununu çözmek için çalışmalarını başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mürselpaşa Bulvarı’nı Gıda Çarşısı’na bağlayacak alternatif ulaşım yolu oluşturmak için bir kez daha ihaleye çıkma kararı aldı.

Geçmiş dönemde de ihaleye çıkılan ancak bir türlü yapımına TCDD ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle başlayamayan altgeçit için bir kez daha harekete geçen Büyükşehir yetkilileri,  işin bitiş tarihi için yer devrinden sonra 365 gün olarak duyurdu. Yayımlanan metinde ayrıca ihale tarihi 23 Ekim saat 10:00 olarak belirtildi.

İZBAN HATTININ ALTINDA GEÇECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan projeye göre Halkapınar Mahallesi’ndeki Mürselpaşa Bulvarı’nı Gıda Çarşısı’na bağlayacak alt geçit, 2 adet 65 metre TCDD karayolu alt geçidi ve 330 metre bağlantı yolları ile kavşak düzenlemesi yapılacağını duyurdu. İZBAN hattının altından çelik menfez ile geçilerek yapılacak alt geçit 2 şerit geliş 2 şerit gidiş olarak hizmet verecek. İmalat çalışmalarından önce zemin iyileştirme çalışması yapılacak.

2021 YILINDA DA İHALEYE ÇIKILMIŞTI
Daha önce 27 Aralık 2021 yılında da ihalesi gerçekleştirilen projeyi ERK İnşaat Taahhüt Hazır Beton Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 56 milyon 658 bin  35 TL karşılığında kazanmıştı. 4 Şubat 2022 tarihinde sözleşmenin imzalandığı proje ise yaşanan aksaklıklar nedeniyle tamamlanamamıştı