GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ağustos 2020 Pazartesi 21:35

İzmir Tiyatro Günleri ertelendi: Belediyeden organizatör firmaya dava!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 38. İzmir Tiyatro Günleri'ni, işin yüklenicisi olan organizatör firmanın, iptal dilekçesi vermesi nedeniyle, firma hakkında hukuki süreç başlatılarak ertelendiğini duyurdu.

EGEDESONSÖZ- Bu yıl 38.'si düzenlenecek olan İzmir Tiyatro Günleri ertelendi. Organizatör firmanın dilekçe vererek etkinliği iptal etmesi üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada etkinlik için yeni bir planlama yapılacağı açıklanırken, duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"Değerli tiyatro üreticileri ve severler; Üzülerek belirtiyoruz ki 38. İzmir Tiyatro Günleri, işin yüklenicisi olan organizatör firmanın, iptal dilekçesi vermesi nedeniyle, firma hakkında hukuki süreç başlatılarak ertelenmiştir.

Kültür ve sanat üretiminin her daim destekçisi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, oluşan bu durum karşısında çözüm üretmek adına, yeni bir planlama yapmaktadır. Bu planlama kapsamında önceliğimiz sağlık ve hijyen tedbirleri alınan salonlarımızda tiyatro gösterimlerini gerçekleştirmek ve sanatseverlerle buluşturmaktır. Seyircili etkinliklerin iptal edilmesi durumunda ise tiyatro oyunları dijital medyada gösterilecektir."