GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Haziran 2023 Pazar 11:34

İzmir Tınaztepe Üniversitesi'ne 96 milyonluk teşvik!

Mütevelli Heyet Başkanlığını Tınaztepe Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur’un yaptığı İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 96 milyon 956 bin TL’lik teşvik alacak.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın nisan 2023 dönemi yatırım teşvik belgesi düzenlediği şirketlerin listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Listeye 1309 şirket 67 milyar 584 milyon 765 bin 928 TL'lik yatırım teşviği almaya hak kazandı.

Listede şirketlerin İzmir merkezli projeleri de yer aldı. Bu projelerden biri de Tınaztepe Sağlık Grubu Şirketi’nin yöneticilerinin kurduğu SES Sağlık Eğitim ve Spor Vakfı’na ait İzmir Tınaztepe Üniversitesi.

Yayımlanan listeye göre sağlık alanında faaliyet gösterecek üniversitenin modernizasyon ve büyüme çalışmaları için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 96 milyon 956 bin TL’lik teşvik verecek. 150 kişinin istihdam edilmesinin beklendiği üniversiteye teşvik kapsamında KDV istisnası desteği ve 2 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği alacak.

ARSA DA TAHSİS EDİLMİŞTİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Buca Aydoğdu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 160 dönüm İzmir Tınaztepe Üniversite’ne tahsis edilmişti. Tahsise, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi itiraz etmişti.

MÜTEVELLİ HEYETİNDE KİMLER YER ALIYOR?
Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanlığını Tınaztepe Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur yaparken heyet içerisinde yakın zamanda yapılan seçimlerde AK Parti sıralarından İzmir’den milletvekili seçilen Şebnem Bursalı’nın yanı sıra Atila Dölarlsan, Dr. Öner Kabasakal, Rektör Prof. Dr. Mustafa Güvençer, Dr. Hakan Kocaoğlu, Op. Dr. Tamer Kanoğlu, Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha, Nükrettin Parlak ile Prof. Dr. Ömür Timurcanday Özmen yer alıyor.