GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Mayıs 2018 Çarşamba 19:39

İzmir Ticaret Odası’nda flaş gelişme: Özgener’den Demirtaş için suç duyurusu!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) eski Başkanı Ekrem Demirtaş'ın mütevelli heyet başkanı olduğu, Oda’ya bağlı Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın 8 Haziran’da yapılması planlanan Mütevelli Heyet Toplantısı yeniden iki kez ertelenince İZTO Başkanı Özgener’den yargı hamlesi geldi.

EGEDESONSÖZ- İzmir kamuoyunun uzun süre gündeminde kalan İzmir Ticaret Odası seçimlerini Mahmut Özgener’in kazanmasının ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin durumu yeniden tekrar alevlendi.

13 Aralık tarihinde yapılması planlanan Olağanüstü Mütevelli Heyet Toplantısı’nın iptal edilmesinin ardından yaşanan seçim süreci sonrasında vakfın geleceği ile ilgili tartışmalar yeni bir safhaya ilerledi.

BAKANLIK UYARDI AMA…
Demirtaş, yasa ve yönetmelikler açık olmasına rağmen İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin sahibi olan Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın görüşleri, Resmi Gazete ve Bakanlar Kurulu kararlarında “odaya ait bir vakfın başkanı aynı zamanda odanın başkanı olmalıdır” ifadeleri yer alıyordu. Demirtaş, daha önce de konu gündeme geldiğinde “İzmir Ticaret Odası vakfın sahibi değil benim de aralarında bulunduğu kuruculardan birisidir. Tüzel kişilik olarak kurucular arasında yer almaktadır” savunmasında bulunmuştu.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in “üniversitenin mütevelli heyetinde görev yapacak isimlerden üçünü meclis seçecek. Herkese adil davranılacak” mesajının ardından daha önce 11 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan Mütevelli Heyet Toplantısı iptal edilmişti.

İKİ KEZ İPTAL KARARI
Yasal olarak 8 Haziran tarihinde yapılması planlanan toplantı, Vakıf Başkanı ve Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu kararı ile önce 20 Haziran’a ertelendi. Kararın ardından bir erteleme daha geldi. Buna göre toplantının 27 Haziran’da yapılması, çoğunluk toplanmaz ise 4 Temmuz’da yapılması kararlaştırıldı.

ÖZGENER’DEN SUÇ DUYURUSU
İZTO Başkanı Mahmut Özgener’den itiraz gelse de alınan karar değişmeyince bu kez Özgener’den yargı hamlesi geldi. Özgener, mevcut başkan Ekrem Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Özgener, “Bizler Üniversite seçim sürecine girmesin, bu tartışmalardan zarar görmesin diye tüm hassasiyetimizle süreci yönetmeye gayret ettikçe yoktan var edilmeye çalışılan suni iddialarla hedef şaşırtmaya çalışan zihniyetin karşısındayız. Kanun bize Odamız Yönetim Kurulu’na 8 Haziran’a kadar ilgili değişikliğin yapılmaması halinde sorumluluk yüklüyor. Bu nedenle bugün itibarı ile Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı ve bu karara destek olan Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında Başsavcılığa bizzat giderek Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar çerçevesinde suç duyurunda bulundum” dedi.