GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
24 Haziran 2016 Cuma 08:49

İzmir tıbbi atıkta bilinçlenecek

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 20-21 Temmuz’da sağlık kuruluşları ile belediyelerin personellerine eğitim verecek. Programın sonunda sınava tabi tutulacak katılımcıların başarılı olanları sertifika alacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tıbbi atıkların üretildikleri yerlerde ayrı toplanması, geçici depolanması, taşınması ve bertaraf edilmesi ile ilgili esasları düzenleyen Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında bir eğitim çalışması yapacak.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda, sağlık kuruluşları ve belediyelerin tıbbi atık yönetiminden sorumlu personeli ile tıbbi atıkları taşıyan personeli kapsayan yerel eğitim programı 20-21 Temmuz 2016 tarihinde geçekleşecek.

İLK GÜN İDARİ PERSONELİN
20 Temmuz’da sağlık kuruluşlarında ve belediyelerde tıbbi atıkların yönetiminden sorumlu hastane yöneticisi, hemşire, idari personel katılacağı eğitim programının ikinci günü olan 21 Temmuz’da sağlık kuruluşlarında, belediyelerde, özel temizlik ve taşıma firmalarında tıbbi atıkların toplanmasında ve taşınmasında görevli personel yer alacak.

Saat 10:00’da başlayacak eğitimin sonrasında sınava tabi tutulacak personellerin başarılı olanları sertifika alacak.