GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2019 Pazartesi 00:44

İzmir tercihini yaptı: Tunç Soyer ipi göğüsledi!

Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Millet İttifakı’nın Adayı CHP’li Tunç Soyer oldu. Soyer yüzde 58'lik oy oranına ulaştı ve ipi göğüsledi. Cumhur İttifakı’nın Adayı Nihat Zeybekci ise yüzde 38’lik bir oy oranı yakaladı ve seçim yarışından mağlubiyetle ayrıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de milyonlarca seçmen 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gitti. Sürecin çok hareketli yaşandığı İzmir’de de sandıktan kimin çıkacağı merak ediliyordu.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın başrollerini paylaştığı seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre, gülen taraf Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin ortak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer oldu.

Soyer, İzmir genelinde yüzde 58 oranına oy alarak ipi göğüsledi. Soyer’in en güçlü rakibi AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ise yüzde 38’lik bir oy oranında kaldı. Böylece İzmir’de 15 yıldır devam eden Aziz Kocaoğlu dönemi sonlandı ve kentin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu.