GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ağustos 2017 Perşembe 00:15

İzmir sordu AK Partili vekil yanıtladı

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından İzmirlilerle buluştu. Sürekli, canlı yayında soruları yanıtladı, projelerdeki son durumu anlattı.

EGEDESONSÖZ-  Sosyal medya platformlarından sık sık canlı yayın yaparak vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Başbakan Binali Yıldırım’ın 8-9 Eylül tarihlerindeki İzmir ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Sürekli, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden soruları yanıtladı, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ziyareti öncesinde açılışlar ve programlarla ilgili değerlendirme yapan Sürekli, Torbalı ve Bornova Devlet Hastanesi’nin açılışlarının yapılacağını söyledi. Sürekli, “Tire devlet hastanemizin hazırlıkları ve bitirilmesiyle ilgili son rötuşlar devam ediyor. Yine Bayraklı’da 2 bin 60 yatak kapasiteli şehir hastanemizin çalışmaları sürüyor. Başbakanımızın İzmir ziyareti kapsamında Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli Tüneli’nde ilk ışık görünecek. Projelerimiz son sürat devam ediyor. İzmir’e ne yapsak azdır. Hükümetimizin 35 projesi aralıksız sürüyor” dedi.

KARŞIYAKA STADI
Sürekli, milletvekilleriyle birlikte sürekli alan çalışmaları yaptıklarını belirtirken İzmir’de tartışmalara neden olan stat projelerinin son durumunu anlattı. Sürekli, “Sayın başbakanımızın Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarıyla ilgili çalışmaları var. Daha önce Karşıyaka’nın temeli atılmıştı, belli bir imalat da var.  İmalatın devamıyla ilgili tören yapılacak. Diğer statlarımızın temelleri atılacak. Daha önce de ‘Karşıyaka’ya o stat yapılacak’ demiştik. Engelleme konularına girmiyorum.  Bunu yapmak isteyenler başarılı olamayacak. Biz, İzmir’e ne pahasına olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim sözümüz vardı, onu yerine getiriyoruz” diye konuştu.

İZBAN YATIRIMI
AK Partili belediye başkanlarının da geçen sürede başarılı işlere imza attığını anlatan Sürekli, “Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi olan İZBAN, Torbalı’dan sonra Selçuk’a uzanıyor. Aliağa’dan da Kuzey’de Bergama’ya kadar gidecek. Sayın başbakanımız Kınık’a geldiğinde bir söz daha vermişti. Projenin Bergama’dan sonra Kınık’a kadar ilerlemesi için ise çalışmalar sürüyor. Haftaya İZBAN’ın Selçuk kısmını açacağız. Ayrıca Büyük Körfez Projesi’nin içinde olan İZKARAY da yapılacak.  Belediyelerimiz projelerini sürdürüyor. TOKİ başta olmak üzere her alanda hizmetler geliyor” dedi.

Milletvekili Sürekli, hükümetin İzmir ve Türkiye genelinde sağlık, spor, eğitim, üniversite, ulaşım gibi birçok alanda yaptığı yatırımların rakamlarını paylaştı.

KARIŞ KARIŞ GEZİYORUZ
Sürekli, bayramlaşma programları hakkında bilgi verirken Menemen-Aliağa, Bergama-Kınık ilçelerinde ikinci ve üçüncü gün ziyaretlerde bulunacağını söyledi. Sürekli, “Karış karış ilçelerimizi geziyoruz. Sürekli sahadayız. Her zaman ‘sizlerin arasından geldik’ diyoruz. 7 Haziran 2015’ten bu yana durmadan çalışıyoruz. Gelen talepleri çözüyor, çözemediklerimizin de izahını yapıyoruz. Sizlerin arasındayız, bulunmaya devam edeceğiz.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Sürekli, Türkiye’nin jeopolitik konumu ve durumu nedeniyle hedefte olduğunu terör örgütlerinin de bu yüzden zarar vermeye çalıştığını söyledi. Sürekli, “Her türlü terör örgütleriyle mücadelemiz aralıksız devam edecek. Yurt dışına çıktığımızda görüyoruz ki ülkemizin olumlu gidişi birilerini rahatsız ediyor. Muhalefet çıkıp yurt dışında ‘ülkeye gelmeyin’ diyor. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Milletimizi seveceğiz, sevmeye devam edeceğiz ” ifadelerini kullandı.