GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ağustos 2017 Perşembe 12:24

İzmir siyasetinin bayramlaşma programı: Hangi parti/nerede/ne zaman?

Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklar tamamlanırken siyasi partiler de bayramlaşma programlarını hazırladı. İzmir’de partiler farklı gün ve yerlerde parti yetkililerinin öncülüğünde bayramlaşacak.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Kurban Bayramı programını yapan siyasi partiler il ve ilçe başkanlıklarının koordinasyonu ile partililerle bir araya gelecek. Bayramlaşma törenleri farklı yer ve zamanlarda yapılacak. Parti yöneticileri, milletvekillerinin katılacağı törenler için programlar netleşti.

Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile bir arada gerçekleşecek bir program hazırladı. Örgüt Belkahve’deki Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanda bayramlaşacak.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı ise Arife Günü bayramlaşacak. Başbakan Binali Yıldırım’ın 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu programları için kente gelecek olmasından dolayı bayramlaşmaya katılmayacağı öğrenildi. 14:00 ile 17:00 arasında yapılacak bayramlaşma programı için yer henüz netleşmedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı genellikle bayramlaşma için il binasını ve bayramın ikinci günün tercih ediyor. Ankara’dan gelecek misafirlerin olduğu ve programın henüz şekillenmediği öğrenilirken, sürpriz bir değişikliğin yapılması beklenmiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise her bayram meclis salonunda gerçekleştirdiği bayramlaşma programını bayram tatilinin bir hafta önceden başlatılması nedeniyle bu kez yapmama kararı aldı.