GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Haziran 2022 Pazar 16:44

İzmir siyasetinde 'üç gün' polemiği... İki başkan karşı karşıya!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyareti sonra AK Parti kanadından yapılan açıklamalarına dair CHP İl Başkanı Deniz Yücel "İzmir'de oylarınız dibi gördü görecek. Korkunuzdan, çeyiz sandığı görseniz, seçim sandığı zannedip kaçacak haldesiniz" dedi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den ise yanıt gecikmedi. Kılıçdaroğlu'nun 3 gün boyunca halktan kaçırıldığını dile getiren AK Partili Sürekli "CHP İzmir’in ‘rahatsız oldular’ dediği halk sevgisi,tek bir karede dahi yoktur!" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 gün boyunca süren İzmir'deki ziyaretlerine yönelik eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi. 

Sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan CHP'li Yücel, İzmirlilerin Kılıçdaroğlu'na yönelik ilgi ve sevgisinin birilerini rahatsız ettiğini dile getirdi. AK Partililere göre ülkedeki her şeyin 'güllük gülistanlık' olduğunu ifade eden Yücel  paylaşımlarında "Bir, körfezin kokusu kaldı. Farkında mısınız? İzmir'de oylarınız dibi gördü görecek. Korkunuzdan, çeyiz sandığı görseniz, seçim sandığı zannedip kaçacak haldesiniz. Az daha bekleyin. Sizi İzmir marşıyla uğurlayacağız..." ifadelerini kullandı. 

Yücel'in açıklamaları şu şekilde:

Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 günlük İzmir programı ve İzmirli vatandaşlarımızın kendisine gösterdikleri yoğun ilgi ve sevgi birilerini çok rahatsız etmiş. Dünden beri bu sevgiden korkup saçmalamayan ne Tarım Bakanı kaldı, ne Aktroller ne de Akp'li mevkidaşım.

Siz, yaşadığınız saltanattan ya sarhoş oldunuz, ya da gördüğünüzü de duyduğunuzu da, idrak edemeyecek hale düştünüz. Bu memlekette ekonomik kriz yok mu? Ortalama bir arabanın deposu en az 1.500 liraya dolmuyor mu? Elektrik faturaları insanların ocağına incir ağacı dikmedi mi?

Faiz sebep enflasyon sonuç dediniz, enflasyonu, doları, euroyu uzaya gönderdiniz. Sizin kafanıza göre ülkede her şey güllük gülistanlık. Bir, körfezin kokusu kaldı. Farkında mısınız? İzmir'de oylarınız dibi gördü görecek.

Korkunuzdan, çeyiz sandığı görseniz, seçim sandığı zannedip kaçacak haldesiniz. Az daha bekleyin. Sizi İzmir marşıyla uğurlayacağız...

SÜREKLİ'DEN YANIT: KILIÇDAROĞLU HALKTAN KAÇIRILDI
CHP'li Yücel'in açıklamalarının ardından AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den yanıt geldi. Ödemiş'te düzenlenen buluşmadan bir çiftçinin konuşmasının görüntülerini paylaşan AK Partili Sürekli "‘Halk’ adı altında, akrabalarını kurgulanmış kürsülere çıkarıp ezberletilmiş yalan yanlış sözler söyletmek, sadece bir kandırmacadır! CHP bunu hep yapmaktadır" dedi.

Sürekli'nin açıklamaları ise şu şekilde:

Halk’ adı altında, akrabalarını kurgulanmış kürsülere çıkarıp ezberletilmiş yalan yanlış sözler söyletmek, sadece bir kandırmacadır! CHP bunu hep yapmaktadır ve her defasında maskeleri düşse de hem suçlu hem güçlüdür. Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti de bu örneklerle doludur.

Genel Başkanlarını 3 gün İzmirlilerle yüzleşmekten köşe bucak kaçıran CHP İzmir’in ‘rahatsız oldular’ dediği halk sevgisi,tek bir karede dahi yoktur!Kendileri söylemiş, kendileri dinlemiştir ve gerçeğe kulak tıkayıp birbirini alkışlayanların da kimseye hayrı dokunmayacaktır!