GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Mart 2019 Salı 09:29

İzmir siyasetinde 'satış' polemiği: Şengül'den Soyer'e salvo... Yücel'den yanıt!

Seferihisar Belediyesi, 3 arsa için ihaleye çıkma kararı aldı. Sığacık Mahallesi’nde yer alan ve muhammen bedeli toplam 1 milyon 921 bin TL olan yerlerin satışı ile ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’den tepki geldi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt gecikmedi.

Seferihisar Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Adayı Tunç Soyer'e tepki gösteren Başkan Şengül, “Sayın Soyer, Seferihisar'da boş arsa görünce dayanamıyor. Kazara İzmir'e başkan seçilirse, Konak Meydanı'nı da satar" dedi. Satış kararı alınan arsaların 3. Derece Arkeolojik Sit alanında yer aldığına dikkat çeken Başkan Şengül, iki yer için ihalenin yarın (çarşamba) diğeri için ise 13 Mart'ta yapılacağını söyledi.

YERİNE HİÇBİR ŞEY KOYMADI
Şengül, "Sayın Soyer, Seferihisar'da ne olduğuna, gelecekte ilçeye ne gibi katkı vereceğine bakmadan her şeyi sattı. Bunların yerine de hiçbir şey koyulmadı. Satışlardan belediyenin kasasına milyonlarca lira para girmesine rağmen, nasıl oluyorsa belediyenin borcu da sürekli arttı. Seferihisar Belediyesi'ndeki çalışanların maaşları bile ödenemez duruma gelindi. Daha seçim olmadan 'Fuar İzmir'i özelleştireceğiz' açıklamasıyla anlıyoruz ki Soyer, gözünü Büyükşehir'in mallarına da dikti. Bu hızla gider, bir de kazara İzmir'e başkan seçilirse, şehirde satılacak yer bırakmaz" dedi.

ŞENGÜL'E CEVAP "MEMLEKETİ PARSEL PERSEL SATTINIZ"
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl başkanı Aydın Şengül'ün, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'i kast ederek 'Konak Meydanı'nı da satar' açıklamasına da yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Yücel,

"AKP İzmir'de artık iyice çıkmaza düştü. Anlaşılan seçim sonuçlarının kendileri için hezimet olacağının farkındalar. Kendi seçim kampanyalarını bıraktılar,  son bir çırpınışla acaba CHP'yi ve  adaylarını nasıl karalarız kampanyası başlattılar. Bu polemiğe, bu karalama yarışına katılacak değiliz. Sadece şunu söyleyeyim, 16 yıldır memleketi 'parsel parsel' satmış, ülkenin milli kurumlarını, cennet köşelerini, ormanlarını yandaşa, yabancılara ve FETÖ'cülere satmış bir partinin il başkanı, bize saldırmadan önce memleketi nasıl sattıklarının hesabını versin. Ne Seferihisar'da ne de CHP'li belediyelerimizin olduğu bir ilçede tek bir yasa dışı iş bulamazlar. Eğer bir satış, bir ihanet, bir yasa tanımazlık arıyorlarsa kendi geçmişleriyle bir yüzleşsinler. İzmirli bu karalama ve iftira kampanyasının yanıtı 31 Mart'ta kendilerine misliyle verecektir" dedi.