GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mart 2020 Pazartesi 11:59

İzmir siyasetinde online zirve dönemi: Yücel vekillerle, Soyer başkanlarla görüşecek!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilleriyle, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise belediye başkanlarıyla internet üzerinden toplantı yapacağı belirtildi.

EGEDESONSÖZ- Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, Türkiye’de de hem gündelik hayatı sekteye uğratırken hem de can kayıplarına yol açtı. Devlet kurumları ve yetkililer gerekli önlem ve tedbirleri aldığını ifade ederken sağlık dünyasından uzmanlar da virüsün hafife alınmaması gerektiğini vurguluyor. Sokağa çıkma noktasında genel bir yasak ilan edilmese de bazı kısıtlamalar getirildi.

Ayrıca insanların toplu olarak bir arada bulunmasını engelleyici hamleler yapıldı. Öte yandan vatandaşların da sosyal mesafe uyarılarını dikkate alması için gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Uzmanlar iki kişi arasında en az 1 metrelik mesafe olmasının önemli olduğunu sürekli vurguluyor.

Bu durumda toplantılar ya ileri bir tarihe alınıyor ya da internet üzerinden yapılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel geçtiğimiz hafta olağan yönetim kurulu toplantısını online olarak yapmıştı. Başkan Yücel aynı yöntemle şimdi de vekillerle bir araya gelecek.

Ayrıca ilçe belediye başkanlarıyla meclis salonunda buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ikinci zirveyi düzenleme kararı aldı. Soyer 17:30’da internet üzerinden ilçe belediye başkanlarıyla görüşecek.