GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Mayıs 2020 Perşembe 11:54

İzmir siyasetinde ‘Çav Bella’ polemiği: CHP’li Sertel ve AK Partili Sürekli’'den karşılıklı salvolar!

İzmir’de cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ çalınması siyasetin gündemi haline geldi. AK Parti İl Başkan Keram Ali Sürekli’nin “Bu marşı dilinden düşürmeyen Soyer’den yaprak kımıldamıyor” sözlerine CHP İzmir Milltevekili Atila Sertel yanıt verdi. Karşı hamle geçikmedi ve Kerem Ali Sürekli'den Sertel'e cevap geldi. Sürekli, "Ne yazık ki CHP’li Sertel tarafından saptırılmış, siyaset kurnazlığına kurban edilmiştir" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Müftülüğü’nün merkezi ses sistemi frekansına girilerek kentteki bazı camilerin hoparlörlerinden Çav Bella’nın çalınması kent siyasetinin de gündemine oturdu.

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin tepki gösterdiği olaya ilişkin olarak “, "İzmir camilerinde okunan ezanların “Çav Bella” çalınarak sabote edilmesine kamuoyunun tepkisi malum! İl Başkanınız, vekilleriniz açıklama yaptı. Ancak; seçim kampanyasından itibaren bu marşı dilinden düşürmeyen, bizimle özdeşleşti diyen Soyer’in cephesinde yaprak kıpırdamıyor! Sayın Tunç Soyer; her milli bayramda, 9 Eylül’de,23 Nisan’da, kamyonet üstünde İzmirli’yi selamlarken sesini göklere çıkardığınız bu marşın; camilerimizde ezan yerine dinletilmesine, dine saldırı malzemesi yapılmasına sizin söyleyecek bir sözünüz yok mu?" demişti.

“İFTİRA ATARAK SİYASİ ÇIKAR SAĞLAMAK UTANMAZLIKTIR”
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel yaptığı açıklamada Sürekli’yi hedef aldı. Sürekli açıklamasında “Bu çirkin olayı gerçekleştirenleri ortaya çıkaracakları yerde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i suçlayan AKP İl Başkanı K. Ali Sürekli’ye söylenecek söz çok ama ben yalnızca bir cümle kurayım: İnsanlara iftira atarak siyasi çıkar sağlamaya çalışmak utanmazlıktır” dedi.


AK Parti İzmir İl Başkanı Keren Ali Sürekli'den CHP'li Sertel'e tepki
Cami hoparlöründen müzik yayınına tepkiler çığ gibi büyürken, CHP ile AK Parti arasındaki tartışmalar da giderek hararetleniyor. 
Sürekli, "Ne yazık ki CHP’li Sertel tarafından saptırılmış, siyaset kurnazlığına kurban edilmiştir" dedi. Sürekli, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"1- Ezanlarımıza saldırılmasına yönelik açıklama ve çağrımız, ne yazık ki CHP’li Sertel tarafından saptırılmış, siyaset kurnazlığına kurban edilmiştir. Ettiğimiz kelamlar ortadadır. Biz, hiçbir zaman; iftirayla, yalanla iş görmedik!

2-Sayın Soyer’e yaptığımız hassasiyet ve açıklama çağrısıdır ki; karşılık bulmuştur. Bu çağrımızdan farklı anlam çıkarmak, haksız ve yersiz ithamlarda bulunmak ancak kraldan çok kralcıların işi olabilir. Son sözümüz: kötü söz sahibine aittir."