GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Nisan 2018 Salı 12:17

İzmir siyaseti 'erken seçim' çağrısına ne dedi?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos’u işaret ederek yaptığı erken genel seçim çağrısı Türkiye siyasetini hareketlendirdi. Siyasi partilerin İzmir il başkanları ise durum değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos tarihini vererek erken genel seçim çağrısı yapması üzerine, siyasi partilerin İzmir il başkanları Egedesonsöz’e durum değerlendirmesinde bulundu.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar açıklamalar yaptı.

- BAHÇELİ'DEN 'ERKEN GENEL SEÇİM' ÇAĞRISI: 26 AĞUSTOS'TA SANDIĞA GİDELİM!

PARTİ VE TEŞKİLATLAR OLARAK HER ZAMAN SEÇİMLERE HAZIRIZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: Biz parti ve teşkilatlar olarak her zaman seçimlere hazırız. Parti olarak kongrelerimizi tamamladık. Büyük kongremizi de herhalde Haziran gibi yaparız. Onu yaptıktan sonra seçime hazırız. Genel merkezimizin yukarıda MHP ile görüşmesi sonrasında seçim tarihi belli olur. Zaten hazırlığımızı yapmıştık. Her zaman seçimlere hazırız.

  

BAHÇELİ'NİN BU AÇIKLAMAYI KENDİ KARARI VE İNİSİYATİFİYLE YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: CHP İzmir il örgütü olarak seçime her zaman hazırız,  örgütlenmemizi tamamladık, vatandaş zaten hukuksuzluktan bıkmış, OHAL ve KHK'larından bıkmış, ekonomik krizden bıkmış, dolar olmuş 4 lira, euro olmuş 5 lira, insanlar demokrasiye ve normalleşmeye aç. Böyle bir ortamda seçimden çekinmeyiz. İktidar partisinin tavrı önemli, ama geçmişte örnekleri var. Devlet Bahçeli'nin bu açıklamayı kendi kararı ve inisiyatifiyle yaptığını düşünmüyorum.

SEÇİME HAZIRIZ, GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: Genel başkanımızın çağrısı üzerine erken genel seçim yapılırsa MHP her zaman için seçime hazırdır. Genel başkanımızın talimatları neyse yerine getiririz. MHP İzmir İl Teşkilatı da genel başkanın verdiği her kararın arkasındadır.

CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar: Zararın neresinden dönersek kar düşüncesiyle alınmış bir karar. AK Parti’nin seslendiremeyeceği bir erken seçimi ortakları vasıtasıyla seslendiriyorlar. Her yönetim kurulu ve ilçe başkanları toplantısında arkadaşlarıma söylemiştim. Erken değil baskın seçim olacak demiştim. Yanılmadım. Artık cin şişeden çıktı. Bunun geri dönüşü yok. Bunun geri dönüşümü AK Parti’ye neler götüreceği, neler alıp vereceği, MHP’den neler götüreceği neler alıp vereceği bir düşündüğünde geri dönüşü olmadığını daha iyi anlarız. Vatana millete inşallah hayırlı olur.