GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Kasım 2023 Salı 09:40

İzmir Siyasal Çalışma Grubu yola çıktı

İzmir Siyasal Çalışma Grubu Buca’ da düzenlediği basın toplantısıyla yola çıktı.

İzmir Siyasal Çalışma Grubu Buca’ da düzenlediği basın toplantısıyla yola çıktı.

Aralarında CHP’nin İzmir önceki milletvekilleri Tacettin Bayır ve Bedri Serter’in yer altığı buluşmaya CHP’de görev almış çok sayıda eski siyasetçi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

İzmir Kemeraltı Esnaf Derneği önceki başkanlarından Ümit Kaya’nın da aralarında yer aldığı “İzmir Siyasal Çalışma Grubu”nun yönetiminde Mehtap Aydoğan, Orhan Karaoğlu, İbrahim Kılıç, Akın Usanmaz ve Feride Girgin görev yapacak.

“İzmir Siyasal Çalışma Grubu”nun basın açıklamasında, sivil toplum kuruluşlarının hafife alınmaması gerekliğine vurgu yapıldı, “Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var; hiç unutmayalım ki iktidara giden yol yerel yönetimlerden geçer. Katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurları STK’lar asla hafife alınmamalıdır” denildi.

İzmir Siyasal Çalışmalar Grubu’nun yerel seçim öncesi talepleri şöyle sıralanıyor: “Gerekli tüzük değişiklikleri hayata geçirilsin. Parti içi demokrasinin eksiksiz uygulansın ve belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri için iki dönem kuralı getirilsin”